Вівторок, 16 квітня 2024
Події

«Енергозбереження та енергоефективність» Новина з фото

«Енергозбереження та енергоефективність»
Саме такою стала тема тренінгу, який для світловодської молоді був організований фахівцями центральної міської бібліотеки. Учасниками тренінгу стали учні 10-го класу ЗОШ № 10.


Проблеми, які були винесені на обговорення учасників тренінгу є актуальними і на рівні держави, і на рівні міста. І це обумовлено багатьма чинниками, зокрема вичерпанням невідновлювальних паливно-енергетичних ресурсів та відсутністю реальних альтернатив їх заміни. Тому раціональне та економне використання природних ресурсів, скорочення шкідливих викидів до атмосфери й ефективне використання електричної та теплової енергії набувають виключно важливого значення в сучасному суспільстві.

Відкриваючи захід, директор Світловодської ЦМБС Єлизавета Ялова зокрема зазначила:

"Світловодська центральна міська бібліотека взяла участь у загальноукраїнському проекті з питань енергозбереження. Наші фахівці отримали необхідні знання з цієї теми під час навчальних тренінгів, які проходили в м. Київ. Відтепер бібліотекарі самі можуть поширювати ці знання серед різних категорій населення для того, аби вони могли реалізовувати наявні в Україні можливості для енергозбереження та домагатися бажаних цілей державної енергетичної політики".


Отже, під час тренінгу бібліотекарі намагались допомогти старшокласникам розібратись в існуючих проблемах енергоефективності у будівлях та переходу на альтернативні енергоресурси. Досвідчений тренер Ніна Шмакова презентувала учасникам тренінгу ідеї, які на перший погляд можна назвати повсякденними. Новим став для учасників сам підхід, напрацювання новаторських ідей самими підлітками. Адже нашим дітям у майбутньому жити на Землі поруч із складними екологічними проблемами.

«Енергозбереження та енергоефективність»

Захід проходив в цікавих форматах - лекції, діалоги, робота в групах. Присутнім було представлено багато цікавих презентацій, підготовлених фахівцями бібліотеки.

Старшокласники також отримували практичні завдання та висловлювали свою думку щодо запропонованої теми, а експертами їх відповідей звичайно ж були бібліотекарі, які намагались допомогти дітям зорієнтуватись у проблемі та вірно оцінити ситуацію. За оцінками фахівців, виступи представників команд свідчили не тільки про обізнаність молоді в цьому питанні, а й про власне бачення шляхів ефективного використання енергії.

По завершенні роботи , учасникам тренінгу було запропоновано анкетування на тему "Мій стиль життя".

Слід зазначити, що наразі такі тренінги проводяться в усіх бібліотеках міста за участі заступника міського голови з питань ЖКГ Анни Нестеренко.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top