Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Чергова зустріч з громадою відбулася в Палаці культури

У неділю, 24 січня о 14:00 міський голова Валентин Козярчук разом з секретарем міської ради Юрієм Сап’яновим, першим заступником Олексієм Гайдабурою, головою Громадської ради Михайлом Касьяновим зустрілися з громадськістю. Чи то погодні умови стали на заваді, чи недостатня поінформованість, але на відміну від попередньої зустрічі, цього разу в концертній залі Палацу культури зібралося близько сотні світловодців. Втім це не завадило жвавому спілкуванню, що тривало майже три години.
^ Реклама ^

Спочатку міський голова повідомив про рішення останньої сесії, які дозволили сформувати команду та проведену роботу в умовах непогоди. Зупинився на оборудках, що пов’язані із Чистими металами, розбиранням заводу "Калькулятор" і наголосив, що вже повідомив губернатора, голову облради, обласного прокурора та керівників силових структур про відомі йому злочини, а потім запропонував переглянути відеозапис своєї промови на пленарному засіданні сесії, яка, за словами Валентина Козярчука, змусила деяких депутатів відмовитися від імпічменту (читайте матеріал "Валентин Козярчук: Мене ніхто не зупинить").

Мер наголосив, що в переліку головних завдань, які стоять сьогодні перед владою – вирішити питання з СП ТОВ "Світловодськпобут", щоб закладені котельні не продали, а повернули до комунальної власності та збирати якомога більше податків для наповнення бюджету.

Валентин Козярчук надав слово й своїм колегам, зокрема, Михайло Касьянов повідомив про налагоджену співпрацю влади і громади та коротко проінформував про затверджену програму "Громадський бюджет", яка дозволить профінансувати деякі громадські проекти з міського бюджету (на даний час цей фонд складає 50 тис. грн.). Кожен пересічний громадянин може запропонувати свій проект, будь-то облаштування під’їзду чи прибудинкової території, освітлення вулиці та ін., і подати заявку на участь у конкурсі. Усі пропозиції будуть оприлюднені, яка з них набере більшу кількість голосів – отримає фінансову підтримку. М. Касьянов зазначив, що з 1 лютого зразки заявок будуть розміщені на офіційному сайті Світловодської міської ради там будуть оприлюднені й усі пропозиції. Також перед присутніми виступив Юрій Сап’янов. Великим досягненням міської ради він вважає запровадження поіменного голосування, що сприяє прозорості та відповідальності кожного депутата. Олексій Гайдабура наголосив, що у нього виникло чимало запитань з приводу житлового фонду, а його першим кроком стане залучення інвесторів у місто.

Потім міський голова надав відповіді на запитання присутніх та на запитання, що надійшли через Інтернет-видання "Світловодськ". Світловодці цікавилися розбитими гуртожитками, повіркою лічильників, фінансуванням СПТУ №5, освітленням вулиць, розчищенням доріг від снігу та прибиранням сміття, створенням притулку для бродячих собак, перейменування вулиць та іншими питаннями.

З кожного – присутні отримали вичерпні відповіді міського голови, деякі із запитів взяли на опрацювання.

Насамкінець Валентин Козярчук наголосив:

"У мене з командою наміри відродити місто, тому нам потрібно об’єднуватися і разом наводити лад. Тільки так ми зможемо рухатися вперед і змінювати життя на краще".


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top