Субота, 18 травня 2024

^ Реклама ^
Свято

22 січня має стати початком відзначення Року державності України

30 грудня 2015 року № 731/2015 видано Указ Президента України "Про відзначення у 2016 році Дня Соборності України" з нагоди 97-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки:
^ Реклама ^

"1. Західно - Українська Народня Республіка заявляє цим непохитний намір злитись у найкоротшім часі в одну велику державу з Українською Народньою Республікою - значить заявляє свій намір перестати істнувати як окрема держава, а натомісць увійти з усією територією й населенням, як складова частина державної цілости, в Українську Народню Республіку.

2. Українська Народня Республіка заявляє цим рівнож свій непохітний намір злитись у найкоротшім часі в одну державу з Західно - Українського Народньою Республікою - значить заявляє свій намір прийняти всю територію й населення Західно - Української Народньої Республіки, як складову частину державної цілости, в
Українську Народню Республіку.".

На виконання Указу Президента України, Кабінет Міністрів України, розпорядженням від 13 січня 2016 року затвердив План заходів із відзначення у 2016 році Дня Соборності України. Планом заходів передбачено проведення 22 січня в місті Києві урочистостей за участю керівництва держави, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, представників української діаспори, громадських об’єднань і релігійних організацій, діячів науки та культури, а також організацію та проведення урочистих заходів в інших населених пунктах України.

Однією з найважливіших історичних дат є саме 22 січня (проголошення першої незалежності у 1918 році та проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР), коли в Україні відзначається День Соборності. Соборність означає, по-перше, об’єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території. По-друге, – духовну консолідацію всіх жителів держави, згуртованість громадян, незалежно від їхньої національності. Нарешті, соборність невіддільна від державності, суверенітету й реальної незалежності народу – фундаменту для побудови демократичної держави.

Шановні жителі м. Світловодська та Світловодського району, вітаємо Вас із святом нашого єднання!

Лише в єдності дій та соборності душ ми можемо зробити Україну могутньою, економічно й духовно багатою державою, в якій кожен громадянин почуватиметься впевнено та захищено.

У цей святковий день бажаємо всім жителям здоров'я і натхнення, добробуту і злагоди, успіхів у роботі! Нехай любов до рідного краю згуртовує нас для здійснення високої мети – процвітання соборної незалежної демократичної України!


Наталія Бащук, начальник
Світловодського МРУЮ

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top