Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

Ірина Суслова: «Кожен депутат повинен прозвітувати перед виборцями»

Ірина Суслова: «Кожен депутат повинен прозвітувати перед виборцями»
Сьогодні стало звичним сварити владу – міністрів, депутатів, уряд, суддів. І на це, на жаль, є чимало підстав. Аби уникнути таких негативних оцінок кожен можновладець зараз повинен щоденно доводити свою професійність та чесність; працювати з громадою і для громади.
^ Реклама ^

Велике починається з маленького

Минув уже рік роботи новообраного складу парламенту. Переконана, що кожен депутат повинен прозвітувати перед виборцями за свою діяльність.

Багато справедливих нарікань лунає на пустий сесійний зал та прогульників-депутатів. Мені не соромно повідомити, що відпрацювала протягом 91 пленарного засідання та відвідала понад 90% засідань Комітету з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин. Моя відсутність була хіба що пов’язана з офіційними відрядженнями у складі делегацій. В рамках роботи Комітету розглядали дуже важливі законопроекти, що стосуються посилення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, встановлення спрощеного порядку прийняття до громадянства України іноземців, які захищають Україну, працювали та продовжуємо працювати над удосконаленням законодавства України про тимчасово окуповані території.

Також приємно, що громадськість визнала мене лідером серед жінок-депутатів за кількістю депутатських запитів. Двічі визнавалась одним із найактивніших депутатів Верховної Ради України Громадською мережею ОПОРА. Загалом же спільно з командою помічників ми подали 75 законопроектів, 6 з яких ухвалено, внесено поправки до 5 законопроектів.

Спілкування з людьми – поштовх до конкретних дій

Сотні зустрічей, які проведені під час 56-ти поїздок до регіонів України, стали основою 65 депутатських запитів та понад 1900 депутатських звернень. Серед проблем, які в них піднімались, можна виокремити наступні: корупційні схеми, незаконні дії та свавілля суддів, міліції, прокуратури, органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб (937), соціальний захист громадян (135), земельні питання (65), очищення влади (68), допомога військовослужбовцям (41), дороги та транспортне сполучення (26), захист навколишнього природного середовища (19), інші питання - 674 звернення.

"Таблетка" від корупції

Найболючіша тема – це боротьба з корупцією. В рамках виступів з трибуни Верховної Ради України та десятків брифінгів у парламенті мною піднімались питання розслідування протиправної діяльності екс-регіоналів та теперішніх чиновників, численних корупційних схем на державних підприємствах (ДЛГП "Галсільліс", ДП НАЕК "Енергоатом", "Укрзалізниця").

Загалом мною було ініційовано 28 кримінальних проваджень, надіслано депутатські звернення щодо належного проведення люстраційної перевірки стосовно 40 працівників правоохоронних та судових органів.

На моє глибоке переконання, кожен депутат спільно з громадою повинен щоденно тиснути та змушувати правоохоронні та судові органи виконувати свої прямі обов’язки. Лише реальне правосуддя дозволить вилікувати наше суспільство від тотальної корупції та хабарництва.
Чітко усвідомлюю скільки всього ще треба встигнути зробити. З Божою допомогою та підтримкою людей розумію, що під силу вирішити багато добрих справ. Головне – бажання та наполеглива праця.

Суслова Ірина,
народний депутат України

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top