Субота, 04 травня 2024

^ Реклама ^
Віталій Коваленко Релігія

Дитину потрібно любити

Дитину потрібно любити
Завжди кудись біжимо, метушимось, заробляємо гроші, вирішуємо дорослі проблеми. Буває в круговороті себе не помічаємо. А діти ростуть… Виховуємо, виховуємо дітей, сердимося, моралі читаємо. Втомлюємося. Піднімаємо очі до Бога з молитвою: "Господи, тобі вручаємо чад наших, Спаси їх путями, якими Ти їх Сам веси!". А з цього потрібно починати і ніколи не залишати. А все інше, що в наших силах – спокійно, в міру сил давати, наставляти, наполягати, переконувати. Без надриву, з молитвою, з посмішкою, врівноважено.
^ Реклама ^

Любов і молитва допоможе зрозуміти мить, в яку потрібно промовчати, в потрібну мить зробити зауваження, а коли – просто обняти. Головне, покласти надію на Бога. А в свою чергу робити все, що залежить від батьків, для того, щоб дитина виросла з намаганням зрозуміти те, для чого ми прийшли в цей світ.

Дитина в сім’ї повинна почувати себе в затишку. Крик, роздратування, фізичне покарання – це не ті методи, що спонукатимуть дитину з радістю поспішати додому. А діти зростають дуже швидко. Давайте дарувати дітям лагідні слова, підтримувати їх. Діти на нас дивляться завжди. Ми – батьки і формуємо їхні основні життєві цінності. Життя, як мить. А ще менше часу, поки діти зростають біля нас батьків.

Ми вчимося виховувати дітей тут і зараз. Немає лекцій, відразу практика. І кожна фраза, вчинок, обставина формує в дитині, як пазл, частинку майбутньої дорослої особистості. З її світоглядом, ставленням до людей, до Бога. І цей процес відбувається кожну хвилину, а ми вже вирішуємо частку нашої батьківської участі в житті дітей, нашої присутності чи відсутності.

Навіть младенці, просто так не плачуть, не хничуть, не "показують характер", не ображаються. Значить щось дитину турбує. Наша задача зрозуміти що. Можливо десь недолюбили, десь надали занадто багато опіки. А можливо на щось, що було дуже важливо для дитини, не звернули уваги. Буває в одній фразі ти довідуєшся про давню образу дитини. А дитина з нею жила півроку, рік. Ця проблема її гнітила не давала емоційно зростати, впливала на її психіку. Любов і молитва допоможе бути чуйним та уважним до стану дитини і не допустити того, щоб дитина одна залишалася зі своїми ваганнями, проблемами, страхами.

Людмила Ф.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top