П’ятниця, 29 березня 2024
Місцеві вибори 2015 Свято

Цьогоріч День Власівки став особливим святом

Цьогоріч День Власівки став особливим святом
3 жовтня селище Власівка відзначило одразу дві важливі дати – 459-ту річницю з Дня заснування та 72-у річницю з Дня визволення краю від німецько-фашистських загарбників.


Святкування розпочалося мирною ходою до пам’ятника Невідомому солдату, біля якого відбувся урочистий мітинг. Зазвичай власівчани гучно і весело відзначають День свого селища – веселими піснями, запальними танцями та смачними частуваннями у парку відпочинку. Однак, події, які нині відбуваються в Україні, внесли свої корективи у цьогорічне святкування.

Напередодні, 25 вересня, власівчани прощалися із Віталієм Вікторовичем Королем – командиром танку 17-ї окремої танкової бригади Національної гвардії України, який загинув у серпні минулого року під час виходу з Іловайського котла. Тож, цьогорічне святкування Дня селища власівчани присвятили своїм героїчним землякам – воїнам, які визволяли рідне селище від фашистської навали в роки Другої світової війни та сьогоднішнім героям, які нині мужньо відстоюють інтереси рідної країни, захищаючи її суверенітет. Саме їм були присвячені слова подяки та пошани, які лунали від усіх виступаючих та ведучих заходу.

Цьогоріч День Власівки став особливим святом

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про загиблих. До підніжжя пам’ятника Невідомому солдату, де нині покоїться прах більше двохсот п'ятдесяти загиблих солдат, були покладені живі квіти.

Серед гостей свята, які вшанували власівчан та віддали данину героям селища – начальник управління освіти Геннадій Френкель.

Цьогоріч День Власівки став особливим святом

Він частий гість на Власівці, адже за його словами, тут мешкає багато його друзів:

"Це частина мого улюбленого міста Світловодська і я завжди залюбки приїжджаю сюди. Особливо люблю відвідувати святкові заходи на Власівці, адже власівська громада дуже згуртована і тут завжди панує особливо приємна, я б сказав навіть сімейна і по-домашньому тепла атмосфера. На жаль, враховуючи свою віддаленість від міста, Власівка неправомірно забута міською владою, але я впевнений, що ця несправедливість повинна бути виправлена. До речі, з 1 січня, коли Власівський дитячий садочок буде передано Світловодську, у селищі буде працювати людина від міського управління освіти, яка буде займатися закладами освіти і допомагати власічванам у вирішенні нагальних питань в освітній галузі".


Цьогоріч День Власівки став особливим святом


На завершення урочистого заходу у небо полетіли жовто-блакитні кульки, як символ миру та надії на щасливе майбутнє рідної країни. А святкування Дня селища продовжилося у Власівському Будинку культури.


Партнери:


Top