П’ятниця, 03 травня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Харчові продукти тримають лідерство серед причин інфекційної захворюваності

На прохання нашого видання держсанепідслужба продовжує інформувати про стан інфекційної захворюваності серед населення міста за тиждень.
^ Реклама ^

Розповідає заступник начальника санітарно-гігієнічного відділу Олександрійського ММРУ ГУ ДСЕС у Кіровоградській області Тетяна Кривошея:

— Станом на 14 вересня 2015 року епідемічна ситуація в місті Світловодську по інфекційній захворюваності залишається відносно спокійною, за період з 5 по 11 вересня на території міста не зареєстровано спалахів та групових випадків захворювань, пов'язаних із централізованим водопостачанням, об'єктами харчової промисловості, громадського харчування та іншими об'єктами підвищеного епідемічного ризику (організовані дитячі колективи, лікувально-профілактичні заклади, закриті спеціалізовані заклади).

При цьому за вказаний період до держсанепідслужби надійшло 3 екстрених повідомлення про встановлення попереднього діагнозу "Гострий гастроентероколіт", з них у дітей — 1 (дитина не відвідує організовані колективи). Імовірними чинниками передачі інфекції були: порушення правил догляду за дитиною, недотримання умов зберігання продуктів та вживання їх з простроченим терміном. Також порушення правил обробки харчових продуктів (немиті фрукти, овочі) та вживання прострочених продуктів домашнього виготовлення фігурували в якості імовірних чинників 2-х випадків харчової токсикоінфекції серед дорослого населення міста.

Серед дітей організованих колективів зареєстровано 4 випадки мікроспорії, 2 випадки вітряної віспи та 3 випадки ентеробіозу.
Зареєстровано 1 випадок хронічного гепатиту С серед дорослого непрацюючого населення.

Вже реєструються випадки гострих респіраторних захворювань (ГРЗ). Так, за минулий тиждень за меддопомогою з цього приводу звернулись 219 мешканців міста, в т.ч. 168 — дитячого віку. Епідпоріг захворюваності не перевищений.

За звітний період зареєстровано 1 випадок покусу котом домашнім однієї дитини дошкільного віку. За твариною встановлено ветнагдяд.
Враховуючи вищевикладене, держсанепідслужба застрігає: дотримуйтесь правил зберігання продуктів харчування, звертайте увагу на термін їх зберігання та умови приготування, не забувайте про особисту гігієну та правила догляду за дітьми. Також радимо вже застосовувати заходи профілактики грипу та ГРЗ.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top