П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

«Рухаймось разом» — презентація літературного руху відбулася у Кременчуці Новина з фото

«Рухаймось разом» — презентація літературного руху відбулася у Кременчуці
Подія відбулася 9 вересня. ЇЇ метою і всього руху RDD є об'єднання та активізація інтелектуалів Кременчука через призму їхньої зацікавленості тенденціями сучасної української та світової літератури, а також формування незалежної та цілком автономної літературної спільноти міста й регіону, котра буде функціонувати у форматі саморегуляції і самоуправління.
^ Реклама ^

Літрух покликаний об’єднати всіх — і творців текстів, і тих, хто їх любить читати, особливо заохочуючи і перших, і других можливістю зустрічатись із видатними поетами, прозаїками та критиками.

До активної участі в проекті заплановано було долучити мешканців чотирьох міст, а саме: Кременчука, Комсомольська, Світловодська та Полтави. Від нашого міста на презентації проекту був Сергій Гайдук, голова міської організації "Просвіта", з Комсомольська — Жидков Павло, який є членом поетичного об’єднання поетів-комсомольців "Діалог" і творчого об’єднання поетів Кременчука "Творчий Кременчук", до всього він є відповідальним за Літературну школу, що буде діяти в рамках літ руху RDD. Ініціатором і куратором Ruhudlyadiy виступила культурна діячка й журналістка Ольга Смірнова.

Залучення небайдужих світловодців до участі в даному проекті є цілком логічним, особливо після цілої низки заходів, мета яких мимоволі співпала з анонсованими в літрусі RDD, організованих і проведених у 2015 році міськими організаціями СМО ВУТ "Просвіта" імені Тараса Шевченка та літоб’єднанням "Літо": конкурси читців поезій, презентації книг місцевих авторів.

Отже, сподіваючись на плідну співпрацю з кременчужанами, вже в другій половині жовтня в Світловодську відбудуться цікаві заходи задля зближення двох літературних потоків у один великий рух.

"Починаючи з грудня поточного року, планується приїзд до нашого міста таких авторів як Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Дмитро Лазуткін, Ірена Карпа, Катерина Бабкіна, Юрій Іздрик, Тарас Прохасько" — з анонсу кураторів проекту.


Будь-які питання завжди можна з’ясувати, зателефонувавши: 068-07-10-962 (керівник проекту).

Нас легко знайти: у ФБ — Літературний RuhDlyaDiy (RDD);
Europian Club of Kremenchuk.
У ВК – vk.com/litruh_rdd; vk.com/prostir_idey
www.eu-klub.ucoz.ua
Смірнова і Жидков
Гайдук і Смірнова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top