П’ятниця, 03 травня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Проводиться осінній призов на строкову військову службу

Проводиться осінній призов на строкову військову службу
Відповідно до Указу Президента №88/2015 від 17.02.2015 "Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році" проводиться черговий призов на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.
^ Реклама ^

На службу призиваються громадяни України, придатні за станом здоров’я, віком від 20 до 27 років, або яким на момент відправки у військову частину виповнилось 20 років і які не мають законних підстав для звільнення або відстрочки від призову на строкову військову службу.

Громадяни призовного віку, яким надійшла повістка військового комісаріату зобов’язані з’явитись у вказаний у повістці строк. Призовникам, які працюють на підприємстві за час проходження медкомісії зараховується робочий день.

Окрім змін до чинного законодавства згідно яких було збільшено вік призовників також було прийнято ряд поправок для покращення соціального захисту військовослужбовців строкової військової служби. Так зокрема згідно змін до ст. 119 Кодексу законів про працю України за громадянами які призвані на строкову військову службу в особливий період, зберігається робоче місце та виплачується середня заробітна плата.

Призовники, які не отримали повістку мають з’явитись до військового комісаріату протягом 10 днів після оголошення Указу Президента про черговий призов на строкову військову службу. Неявка призовника розцінюється, як ухилення від призову. По особам, що не з’явились без поважних причин до військового комісаріату матеріали будуть направлені до органів МВС для відкриття кримінального провадження згідно ст. 335 Кримінального кодексу України, що тягне за собою позбавлення волі на строк до 3 років.

Згідно вимог п.11 ст. 15 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу" поважними причинами неприбуття призовників до призовних дільниць у строк, установлений військовим комісаріатом, які підтверджені відповідними документами, визнаються:
  • перешкода стихійного характеру,
  • хвороба призовника або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у зазначені пункт і строк;
  • смерть його близького родича (батьків, дружини, дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини.

Призовники, які мають законні підстави для відстрочки від призову на строкову військову службу зобов’язані з’явитись для надання відповідних документів. Нагадаю, що згідно ст. 17 Закону України "Про військовий обов’язок та військову службу" відстрочка надається на отримання навчання, за сімейними обставинами та на продовження професійної діяльності. Але для отримання відстрочки обов’язково потрібно надати підтверджуючі документи.

Світловодська земля дала Батьківщині безліч визначних людей і завжди славилась своїм патріотизмом. Тому ми надіємось, що юнаки проявлять свій патріотизм і з відповідальністю підійдуть до виконання свого священного обов’язку – служити народу України.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top