Вівторок, 16 квітня 2024
Політика

Віктор Макаров — наш народний мер? Новина з фото

Віктор Макаров — наш народний мер?
5 серпня мене запросив на зустріч до кінотеатру "Прадо" депутат міської ради, відомий підприємець Віктор Макаров. Тут було кілька десятків знайомих і незнайомих мені світловодців. Метою зустрічі був звіт Макарова про свою депутатську діяльність. Але присутніх хвилювало уже не минуле, а майбутнє, тобто наступні осінні місцеві вибори.


Ось кілька питань представників "електорату" та відверті відповіді на них Віктора Макарова.

— Вікторе Анатолійовичу! Все, що ми почули про Вашу діяльність — добре. Але ходять наполегливі чутки, що Ви збираєтеся висуватися на посаду міського голови. Це так?

— Так, я для себе уже прийняв таке рішення і маю намір балотуватися на цю посаду.

— Невже Вам стало "тісно" в рамках успішного і поважаного пасажирського перевізника?

— Та ні, мені не "тісно". Просто мені вже до того набридла бездіяльність нинішньої міської влади, відсутність професійної і дієвої команди, що по-іншому уже не можу. Нинішній виконком мені нагадує якийсь клубок, де панують плітки, інтриги та безвідповідальність. Я більше 15 років, як приїхав із заробітків на Півночі, а у Світловодську все гірше і гірше! Ви скажете, що теж саме і у державі. То чому ж Олександрія чи Кременчук живуть, і у порівнянні з нами майже процвітають? Команди немає. Мер все звалив на свого першого заступника, який просто задихається: він заступник і з питань економіки, і з комунальних питань... Змінити за цю каденцію стільки своїх заступників — це уміти треба! Та хоча б толк був!

Ну що не візьми — "нуль на виході"! Взяти так звану ЖЕКівську реформу — на практиці реальний "пшик". Звільнили начальників ЖЕКів та начальника управління економіки — а їх 100% суд поновить на роботі, і за вимушений прогул платитиме не мер, а міський бюджет, а це ж біля 200 тис. грн.!

А крадіжки? Ну як можна допустити, щоб статуя Леніна чи раритетний катер СКЮМу зникли? Це ж більше 500 тис. грн. хтось поклав собі в кишеню. Мої пропозиції продати це майно з аукціону і отримані кошти направити до міського бюджету, (за моїми підрахунками 5-6 млн.) залишились не почутими.

А з "Світловодськпобутом"? Схаменулися за 4 місяці до виборів. Та і розкрутили це неподобство не виконкомівські юристи, а громадський активіст в приватному порядку! Теж не "почули" мої пропозиції щодо гуртожитків по Леніна, 94-а та Приморській, 74. Та роздайте ці кімнати "черговикам" чи учасникам АТО безплатно чи по тисячі грн., бо все ж валиться!

Я хочу, щоб мої діти і онуки жили і працювали у Світловодську, щоб усім Світловодцям було в нашому місті комфортно і не соромно за міську владу. Мені майже 50 років, я в розквіті сил і на здоров’я не скаржуся, є досвід, є бажання, не обділений організаторськими здібностями. А щодо крадіжок — навіть найменшої не допущу. Мій принцип: заробляти — так, а крадіжкам — ні!

— Любі вибори у наш час — це гроші, і немалі. Щоб стати мером, місцеві аналітики навіть називають цифру, 200 тис., бажано доларів.

— У мене таких коштів немає. Брати їх у когось, а потім віддавати міським майном і бути у такого "мецената" "шісткою" я не збираюсь. А, крім того, я дуже поважаю світловодців і не думаю, що цього разу вони продадуться за гречку.

— А у Вас є своя команда, адже, не маючи депутатської підтримки, може повторитися ситуація з колишнім мером Павлом Солодовим?

— Це, звичайно, питання з питань. Новий Закон про місцеві вибори багато що змінив. Висувати депутатів віднині може лише партія, осередків яких у Світловодську більше 80-ти. І навіть, якщо за вас проголосувало на вашому окрузі 100% виборців, але партія не подолала 5-% рубіж, то ви депутатом не станете. Як вихід, можна було б створити свою "Партію Макарова", але це і нереально, і непотрібно. Тому найближчим часом маю намір зустрічатися (і уже зустрічаюся) з місцевими партійними керівниками і з ними домовлятися відносно майбутніх депутатів міськради. Адже більшість з них — чесні патріоти Світловодська, яким теж остогиділо те, що твориться в нашому місті останні роки. Щодо команди виконавців, тобто виконкомівців, то тут ставку робитиму на амбітну молодь, за якою майбутнє.

— Який Ви бачите пріоритет розвитку Світловодська?

Головне — це робочі місця. Треба відновлювати наші заводи, наші будівельні організації, що можливе тільки при залученні інвесторів. А для цього потрібна лише політична воля міського голови. Та це питання стратегії, тут процедура довга. А щоб швидко залучити до міста кошти бачу такий напрям, як туризм. У нас для цього є майже все, потрібно тільки діяти.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top