Четвер, 28 березня 2024
ТОП-новини Кримінал

Працівники ДАІ під час несення служби виявили та вилучили у пасажира таксі предмет, схожий на вибухівку Новина з фото

Працівники ДАІ під час несення служби виявили та вилучили у пасажира таксі предмет, схожий на вибухівку
Пригода мала місце 11 серпня на одному з блокпостів міста Світловодськ. 38-річний раніше судимий за крадіжки та наркозлочини місцевий житель пояснив правоохоронцям, що він і є власником забороненого предмету. Якщо експерти визнають гранату Ф-1 справжньою, чоловік матиме можливість отримати реальний тюремний строк.


Повідомлення про те, що житель одного з населених пунктів Світловодського району має у власності вибуховий пристрій, надійшло до міського відділу міліції наприкінці минулого тижня.

У ході перевірки інформація знайшла своє підтвердження. 11 серпня на блокпосту правоохоронцями був зупинений автомобіль таксі. Його пасажиром виявився громадянин, який тримав під пасажирським сидінням поліетиленовий пакет. Як з’ясувалося, в ньому він перевозив предмет, схожий на гранату, зі схованки до власної домівки, — розповідає начальник Світловодського МВ Вячеслав Лавренюк.

В своїх поясненнях чоловік вказав, що колись начебто отримав вибуховий пристрій у подарунок від товариша. Оскільки це було давно, не пам’ятає від кого саме. В даний час він необхідний йому для самозахисту. Однак у який спосіб підозрюваний планував захистити себе предметом, який запросто міг "знести в повітря" дім або ж смертельно травмувати його, пояснити не зміг.

Працівники ДАІ під час несення служби виявили та вилучили у пасажира таксі предмет, схожий на вибухівку

Вилучений предмет направлено для проведення експертизи.

Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами". За ці дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top