Неділя, 19 травня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Ні пуху, ні пера! 1 серпня відкрито полювання на пернату дичину Новина з фото

Ні пуху, ні пера! 1 серпня відкрито полювання на пернату дичину
1 серпня, на два тижні раніше від звичайного, на Кіровоградщині розпочато мисливський сезон.
^ Реклама ^

Розповідає голова світловодського УМРТ Юрій Гарькавенко:

— Настала довгоочікувана для наших мисливців подія — початок полювання на пернату дичину. Для цього виділено 3 дні, середа, субота і неділя. Полювання ведеться світловий день. Дозволено відстріл таких птахів: качка — 5 штук, лисуха — 6, голуб — 15, перепел — 5. Як і раніше, під заборону попадають фазан і куропатка. Полювання на пернату дичину дозволено на всій території Світловодського району, крім околиць села Талова Балка, 3-ї об’їзної дороги, що веде до с. Павлівка та масиву біля міських очисних споруд.

— Нині полювання, напевне, задоволення не з дешевих?

— Це дійсно так. Крім отримання різних дозвільних документів, щоб стати мисливцем потрібно понести і матеріальні затрати. Так вступний внесок складає 150 грн., внесок — 300 грн., сезонна відстрілочна картка — 290 грн. (разова — 145 грн.). Я вже не кажу за мисливську рушницю, ціна на яку вже перевищує 10 тис. грн.., та один патрон коштує 15 грн.! Тож рахуйте самі.

Але мисливство — це спосіб життя для дуже багатьох чоловіків. Тож з витратами вони не рахуються. Та й головне для багатьох — не принести додому мисливський трофей, а відчути себе мисливцем. Ось 1 серпня вони і відсвяткували відкриття мисливства. За даними наших єгерів, біля 120 чоловіків цього дня отримали таке задоволення, до того ж добули 48 качок, 68 лисух і 21 голуба. Тож мисливський сезон розпочався і я бажаю всім мисливцям ні пуху, ні пера!


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top