П’ятниця, 19 квітня 2024
Релігія

«Дитяча» літургія відбулася у Покровському соборі Новина з фото

«Дитяча» літургія відбулася у Покровському соборі

28 липня 2015 року, у день пам'яті рівноапостольного князя Володимира, у Свято-Покровському соборі було звершено першу "дитячу літургію". Дитячою літургія називається тому, що церковні піснеспіви лунали у виконанні дитячого хору недільної школи просвітницького центру та у звершенні богослужіння в алтарі допомагали теж діти.


До цієї важливої події діти готувалися протягом навчального року на заняттях з хорового співу. Любов до своєї справи і терпіння викладача, Постової Лариси, дали можливість згуртувати чималий колектив та прищепити юним серцям поняття справжньої богослужбової практики. Безпосередня участь у служінні дає можливість відчути справжній його дух і пережити благодатні миті молитовного єднання з Богом, що дається через кропіткий труд і поступове преображення наших ума, душі і, як наслідок, серця.

Діти відчули, що є велика різниця між прослуховуванням церковного служіння, виконання його піснеспівів на заняттях і вже на літургії. Так само і людина, якщо забажає і проявить наполеглевість, може перейти із стану спостерігача у стан учня, а потім здобувати власний релігійний досвід живої віри та справжньої молитви.

Віталій Коваленко,
керівник Просвітницького центру.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top