Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Про залежність розміру пенсії та соціальної виплати від розміру офіційно нарахованої заробітної плати та зарахованого страхового стажу

Згідно із статтею 95 Кодексу законів про працю України, заробітна плата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт) не може бути меншою від розміру мінімальної заробітної плати встановленої законодавством. Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб.
^ Реклама ^

Відповідно до статті 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", страховий стаж — період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Пенсійні та соціальні виплати громадянам напряму залежать від розміру офіційно нарахованої заробітної плати та зарахованого страхового стажу. Якщо за даними звітності роботодавця, відомості про нараховану заробітну плату та страховий стаж відсутні, то при призначенні пенсій та нарахуванні соціальних виплат ці періоди не будуть враховані. Внаслідок чого буде значно знижено розмір пенсії чи соціальної виплати або взагалі є ризик залишитися без права на їх отримання.

Разом з тим, для зарахування втраченого страхового стажу за відповідні періоди є можливість відповідно до статті 10 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" добровільно сплатити єдиний соціальний внесок. Для цього необхідно укласти договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування з органами Державної фіскальної служби.

За роз’ясненням та отриманням додаткової інформації щодо наявних відомостей в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування, Ви можете звернутися до управління Пенсійного фонду України в м.Світловодську та Світловодському районі за адресою м.Світловодськ, вул.Димитрова 1-В, відділ з обслуговування та розгляду звернень громадян — кімната № 211, телефон "гарячої" лінії — 3-23-19.

Олена Колонтаєва,
перший заступник начальника управління ПФУ
в м.Світловодську та Світловодському районі


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top