Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

На керівників, які порушуватимуть законодавство про працю, чекають великі штрафи Новина з фото

На керівників, які порушуватимуть законодавство про працю, чекають великі штрафи
17 червня з робочим візитом у Світловодську побував начальник новоствореного управління Держпраці в Кіровоградській області Сергій Подорожний. Посадовець зустрівся з міським головою Юрієм Котенком, керівництвом райдержадміністрації, а насамкінець разом з місцевими держінспекторами поспілкувався з журналістами.
^ Реклама ^

Перш за все, Сергій Михайлович повідомив, що Державна служба праці створена згідно з постановою Кабінету міністрів України шляхом об’єднання функцій Державної служби гірнагляду, Державної інспекції з питань праці і деяких функцій, а саме гігієни праці, Держсанітарної служби. Мета його приїзду – ознайомлення з роботою інспекторів на місцях та налагодження тісної співпраці з керівниками міст та районів для захисту прав людини.

За словами Сергія Подорожнього, зараз вони не мають права перевіряти підприємства та їх документацію, оскільки до 1 липня діє мораторій, але вони збирають інформацію та проводять роз’яснювальну роботу як з працівниками щодо їх прав, так і з керівниками. Якщо Кабмін дасть "зелене світло" для проведення перевірок, зараз це можливо за рішенням суду, вони зможуть більш дієво впливати на ситуацію, адже випадків порушень законодавства про працю чимало.

Згідно з наданою інформацією на території Світловодська та Світловодського району здійснюють діяльність 1350 роботодавців усіх форм власності. Інспекторами було виявлено 460 порушень законодавства про працю, здебільшого це порушення строків виплати заробітної плати, заробітна плата "в конвертах", несвоєчасна виплата відпускних, незаконне звільнення тощо.

Посадовець запевнив: на керівників та директорів, які порушуватимуть права своїх працівників, чекатимуть жорсткі санкції, бо Кабмін запровадив нову систему штрафів. Наприклад, якщо раніше за певний вид порушення потрібно було сплатити 51 гривню штрафу, то зараз його розмір збільшився до 30 тисяч гривень. Тому, перш ніж взяти на роботу людину без офіційного оформлення, або видати зарплату в конверті, керівнику варто подумати про наслідки.

Людмила Філоненко, державний інспектор управління Держпраці в Кіровоградській області, наголосила: їх головне завдання – попереджати порушення, а не карати за них, тому вони активізують роз’яснювальну роботу серед населення. Прохання до роботодавців – дотримуватися гарантій, що встановлені у кодексах законів про працю. У разі порушення прав, гарантованих Конституцією, людині слід звернутися в управління Держпраці за адресою: м. Кіровоград, вул. Тімірязєва, 84, кім. 104, тел.: 243871. У Світловодську два інспектора знаходяться по вул. Леніна, 4, кім. 11.

Питаннями енергонагляду та котлонагляду у Світловодську опікуються державні інспектори – Володимир Євтушенко та Анатолій Шумейко. Вони знаходяться за адресою: вул. Димитрова, 1 (приміщення управління Пенсійного фонду на першому поверсі), тел.: 29483. Принагідно Володимир Євтушенко звернувся до усіх керівників з проханням дотримуватися правил діючих нормативних документів стосовно електробезпеки, проведення технічних оглядів електроустановок, випробування електрообладнання та забезпечення працівників засобами захисту.
На керівників, які порушуватимуть законодавство про працю, чекають великі штрафи
На керівників, які порушуватимуть законодавство про працю, чекають великі штрафи

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top