Субота, 20 квітня 2024
ТОП-новини Фоторепортаж Відео ТРК ''Веселка'' Свято

Свято Івана Купала у Світловодську — відроджуємо національні традиції Новина з фото Новина з відео

Свято Івана Купала у Світловодську — відроджуємо національні традиції
У понеділок, 6 липня з 20-ої на міському пляжі було надзвичайно багатолюдно, бо святкували Івана Купала. Ми попросили коротко розповісти про подію Богдана Дроздова — одного з організаторів та Сергія Філоненка — учасника заходу.


Богдан Дроздов: "Близько 300 жителів і гостей міста прийшли на наше свято. Чудова тематична костюмована вистава від аматорського театру "Амбіція" (керівник Наталія Сандрак), а також розважальна програма для дітей і дорослих справили чудове враження на присутніх. Дівчата сплели віночки і відпустили їх на воду, а усі охочі прийняли участь у виготовленні ляльок Купала та Марени. За традицією ляльку Купала спалили, а Марени — відпустили на воду. Присутні залюбки водили хороводи навколо великого вогнища, а згодом — стрибали через нього.

Завдяки спільним зусиллям нашої активної команди, нам вдалося провести свято Івана Купала на достойному рівні. Це свято далеко не перший захід, який ми організували і провели у Світловодську, тому вважаю за потрібне назвати всіх, хто долучився до організації: Інтернет-видання "Світловодськ", ГО "Патріот Світловодська", АМК "Златопілля", ГО "Майбутнє без меж", аматорський театр "Амбіція" та весільний салон "Наречена". Але окремо хочу подякувати Володимира Білана — керівника "Комбінату комунальних послуг", який забезпечив прибирання міського пляжу; місцевих правоохоронців та рятівників, які пильно стежили за порядком як на воді, так і на суші. Інформаційну підтримку нашого заходу забезпечували провідні видання міста: газети "Світловодськ вечірній" та "Світловодськ Інформ", а також телерадіокомпанія "Веселка". Дякуємо колегам!"

Сергій Філоненко: "Я не дуже обізнаний з історією свята Івана Купала, значно краще я знаю християнські свята, але мені дуже хотілося разом з молоддю міста відчути відродження традицій українського народу, адже з відродженням національних традицій, відроджується нація. Знаю, що на Івана Купала всі шукають квітку папороті. Не чув, що хтось знайшов, але бажаю, щоб кожен з нас знайшов свою квітку любові до ближнього, любові до України, любові до Бога, оселив її у своєму серці і проніс її через все своє життя."


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top