Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Освіта Нам пишуть

Збережіть статус спеціалізованої школі №3!

Збережіть статус спеціалізованої школі №3!
До нашого видання від імені батьків учнів школи №3 звернулася Ульяна Бакута з проханням оприлюднити відкрите звернення до голови Кіровоградської ОДА Кузьменка С.А., у якому йдеться про збереження статусу спеціалізованої школі №3. Розміщуємо текст звернення у повному обсязі.
^ Реклама ^

Голові Кіровоградської обласної держадміністрації
Кузьменку С.А.
від батьків учнів Світловодської ЗШ №3


відкрите звернення


Просимо Вашої допомоги у вирішенні питання подальшої долі єдиної в нашому місті спеціалізованої загальноосвітньої школи №3 з вивчення іноземних мов № 3. Саме наша школа є найкращою з надання знань з багатьох предметів і, в першу чергу, з англійської та німецької мов. Випускники нашої школи навчаються у найкращих вузах України і навіть за кордоном, що підтверджує високий рівень знань, які надає високопрофесійний педагогічний колектив.

Наразі нам стало відомо,що статус спеціалізованої школи планується скасувати в зв’язку з економією коштів.
Нас хвилює питання з’єднання двох класів 9А і 9Б в один. Тоді кількість учнів у класі буде становити 36 чоловік,а це суперечить нормам діючого законодавства, зокрема ст. 14 ЗУ "Про загальну середню освіту", якою передбачено, що наповнюваність класів неповинна перевищувати 30 учнів.

Найбільш болюче питання для батьків та педагогів нашої школи те, що планується скасування поділу класів на групи при вивченні деяких предметів (англійська, німецька мови та інформатика). Наказом Міністерства освіти і науки України № 128 від 20.02.2002 "Про затвердження нормативів наповнюваності груп при поглибленому вивченні іноземної мови клас ділиться на групи 8-10чол. У кожній (не більше 3-х груп).

Порушенням норм цього наказу, адміністрація Управління освіти просто забирає в наших дітей право на повноцінну освіту, адже ні батьки, ні педагоги не уявляють, як можна повноцінно надати знання з іноземних мов та інформатики групі в кількості 36 учнів.

В той час, як наша держава прагне до високорозвиненого суспільства європейських народів, чиновники прагнуть знизити освітній рівень наших дітей, прикриваючись економією коштів. То невже діти в Україні – то стаття додаткового збагачення чиновників?

Отже, батьки з великою надією наполегливо звертаються до Вас за допомогою у вирішенні цього питання, враховуючи норми діючого законодавства. Маємо щиру надію, що Ви допоможете нашим дітям.

Зі щирою повагою,
батьки учнів СЗШ № 3 м. Світловодськ.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top