Неділя, 19 травня 2024

^ Реклама ^
Освіта

Національна академія прокуратури України запрошує на навчання

Національна академія прокуратури України запрошує на навчання
В умовах реформування органів прокуратури актуальним залишається питання добору професійних висококваліфікованих кадрів, а тому хочу звернутися до випускників вищих навчальних юридичних закладів, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень "бакалавра".
^ Реклама ^

Національна академія прокуратури України – єдиний вищий навчальний заклад в органах прокуратури, що має IV рівень акредитації. Академію створено постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2002 року № 1582 на базі Інституту Генеральної прокуратури України з підвищення кваліфікації прокурорсько-слідчих кадрів та науково-практичних розробок з питань організації роботи на основних напрямках прокурорської діяльності. За вагомий внесок у розвиток національної освіти і юридичної науки, враховуючи загальнодержавне й міжнародне визнання результатів діяльності, Указом Президента України від 25 жовтня 2007 року № 1013/2007 Академії було надано статус національної.

На сьогодні основними структурними підрозділами Національної академії прокуратури України є: Інститут підготовки кадрів, Інститут спеціальної підготовки, Інститут підвищення кваліфікації кадрів, Науково-дослідний інститут. Навчальний процес організовують сім кафедр: організації роботи та управління в органах прокуратури; адміністративно-правових дисциплін; юридичної психології та прокурорської етики; нагляду за додержанням законів при проведенні досудового розслідування; підтримання державного обвинувачення; кримінального права, кримінології та кримінально-виконавчого права; цивільно-правових дисциплін.

До складу Науково-дослідного інституту Академії входить сім відділів: досліджень проблем злочинності у соціально-економічній сфері; досліджень проблем злочинності у сфері службової діяльності та корупції; наукового забезпечення організації роботи та управління в органах прокуратури; вивчення проблем кадрового забезпечення органів прокуратури; досліджень проблем кримінального провадження; досліджень проблем діяльності прокуратури щодо представництва інтересів громадянина або держави в суді; досліджень проблем ювенальної юстиції.

Використовуючи новітні підходи і технології в освітній і науковій галузях та зважаючи на потреби практичної діяльності органів прокуратури України, Академія здійснює підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня "магістр" за спеціальністю "Правознавство" (300 осіб за денною формою навчання) та підвищення кваліфікації прокурорсько-слідчих працівників (3000 осіб на рік). В Інституті підвищення кваліфікації кадрів для прокурорсько-слідчих працівників запроваджено дистанційну форму навчання.

Крім того, в Академії діє аспірантура денної та заочної форм навчання та докторантура за науковими спеціальностями: 12.00.03 – цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право; 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право; 12.00.08 – кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право, 12.00.09 – кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність, 12.00.10 – судоустрій; прокуратура та адвокатура. Вчена рада Академії має право приймати рішення щодо присвоєння вченого звання доцента та професора.

В Академії сформовано високопрофесійний колектив науково-педагогічних працівників, що мають науковий ступінь доктора наук (28 осіб, з них 20 працюють на постійній основі), кандидата наук (77 осіб, у тому числі 69 – на постійній основі), вчене звання професора (21 особа) та доцента (34 осіб). Більшість із них мають багаторічний стаж роботи в органах прокуратури, інших органах державної влади, навчальних закладах або наукових установах.

Проводяться наукові дослідження в галузі вдосконалення правової системи, реформування системи правоохоронних органів, вивчення історії прокуратури та проблемних аспектів організації її роботи, протидії злочинності. Вищий навчальний заклад має власне періодичне науково-теоретичне видання "Вісник Національної академії прокуратури України", яке згідно з постановою Президії Вищої атестаційної комісії України визнано фаховим у галузі юридичних наук.

Шановні вступники!

4 червня 2015 року на засіданні Вченої ради Національної академії прокуратури України було прийнято нову редакцію Правил прийому до Національної академії прокуратури України у 2015 році.

Разом з тим повідомляємо про наступні нововведення у Правила прийому до Академії:
  1. Прийом вступників буде здійснюватися лише на денну форму навчання.
  2. Набір студентів денної форми навчання становитиме 150 осіб.
  3. Підготовка фахівців в Академії здійснюється за рахунок видатків державного бюджету, тобто передбачається безкоштовне навчання. Студенти Академії отримують стипендію за рахунок державного бюджету.
  4. На денну форму навчання до Академії для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня "магістр" приймаються особи, які закінчили вищі навчальні заклади і отримали вищу юридичну освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем "бакалавр" із середнім балом за додатком до диплома не нижче 4,5 бала за 5-бальною системою оцінювання знань, а також мають необхідні для роботи в органах прокуратури ділові та моральні якості, виявили бажання здобути освітньо-кваліфікаційний рівень "магістр" та за станом здоров’я можуть виконувати службові обов’язки.


Етапи вступної кампанії:
  1. початок прийому заяв та документів – 6 липня 2015 року (включно);
  2. закінчення прийому заяв та документів – 22 липня 2015 року (включно);
  3. строки проведення вступних випробувань – 24–31 липня 2015 року;
  4. строк оприлюднення рейтингового списку вступників – не пізніше 5 серпня 2015 року;
  5. строк зарахування вступників – не пізніше 7 серпня 2015 року.


Режим роботи відбіркової комісії (документи вступників будуть прийматися):
  • з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00;
  • у п’ятницю – з 9:00 до 17:00;
  • у суботу з 10:00 до 15:00.


Документи, що додає вступник до заяви про вступ
При поданні заяви про вступ вступник має пред’явити особисто:
  1. паспорт громадянина України;
  2. військовий квиток або посвідчення про приписку (згідно з вимогами ст. 14 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу");
  3. документ державного зразка (оригінал) про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього;


До заяви вступник на денну форму навчання має додати:
  1. документ державного зразка про здобуття базової вищої юридичної освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем „бакалавр” і додаток до нього – за особистим вибором оригінали або копії;
  2. копію паспорта громадянина України;
  3. медичну довідку за формою 086-о та додаток за формою 063-о (оригінал і 2 копії);
  4. сертифікат психоневрологічного диспансеру за формою № 122-2/о (оригінал);
  5. сертифікат наркологічного диспансеру за формою № 140/о (оригінал);
  6. довідку про перевірку особи на наявність судимості за формою ІП-1 (оригінал);
  7. 6 кольорових фотокарток розміром 3?4 см;
  8. 2 копії довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
  9. 2 копії військового квитка (посвідчення про приписку до призовної дільниці) з обов’язковим пред’явленням оригіналів цих документів;
  10. автобіографію (оригінал);
  11. паперову папку із зав’язками;
  12. конверт з марками та адресою вступника.


Інші документи або їх копії за умови, якщо вступник претендує на пільги, встановлені законодавством України, мають подаватися ним до Приймальної (відбіркової) комісії Академії у термін, визначений для подання документів цими Правилами прийому.

Більш детальну інформацію про правила прийому до Національної академії прокуратури України можна одержати на сайті закладу www.ap.gp.gov.ua.

Світловодський міжрайонний прокурор
молодший радник юстиції
В. Рубан

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top