Вівторок, 30 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Володимир Рубан: «Виконання мобілізаційних заходів — першочергова задача у нашій державі» Новина з фото

Володимир Рубан: «Виконання мобілізаційних заходів — першочергова задача у нашій державі»
Інформаційним приводом для зустрічі журналістів з новопризначеним Світловодським міжрайонним прокурором стала міжвідомча нарада керівників правоохоронних органів, військового комісаріату за участю голів сільських рад, керівників міста, районної ради та райдержадміністрації, яка відбулася 13 травня 2015 року. Про її результати та координаційні заходи, визначені за наслідками її проведення, Володимир Рубан вирішив поділитися з громадами міста і району.
^ Реклама ^

Йому слово:

— На міжвідомчій нараді під моїм головуванням обговорювалося три питання. Першим розглянули додержання законності у сфері земельних відносин на території міста та району. Визначилися з заходами, які підлягають виконанню, в т.ч. у межах повноважень правоохоронних органів, зокрема, прокуратури; вжиття заходів представницького характеру у разі виявлення фактів самовільного зайняття земельних ділянок; заявлення відповідних позовів з метою їх повернення.

Друге важливе питання, що було у порядку денному — запобігання корупції в діяльності органів державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних, контролюючих органів. Я поставив вимогу про надання інформації прокуратурі. Отримані матеріали ми дослідимо і за наслідками перевірочних дій будемо відповідно реагувати в межах своєї компетенції.

Першочергову увагу викликало третє питання — про забезпечення мобілізаційних заходів на території міста та району, а саме: забезпечення мобілізації до Збройних сил України, інших військових формувань, виконання військово-транспортного обов’язку.

Військовий комісар доповів про стан виконання мобілізації, присутні на нараді керівники правоохоронних органів, органів державної влади та самоврядування визначили спільні координаційні заходи щодо забезпечення її якісного проведення та протидію: ухиленню громадян від явки на виклик до військового комісаріату; неприбуттю до місця проходження військової служби; невиконанню військово-транспортного обов’язку для задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань на особливий період; вжиття заходів адміністративного та кримінально-правового характеру до порушників.

Наразі всім треба усвідомити, що першочергова задача у нашій державі — виконання мобілізаційних заходів, від цього залежить її обороноздатність. На цьому напрямку має базуватися робота всього державного апарату. Я впевнений, що більшість керівників це усвідомлює, тож наша головна задача організувати роботу таким чином, щоб ці заходи були виконані якісно та у повному обсязі.

Наголошую, що відповідно до ст. 336 Кримінального кодексу України, ухилення від призову за мобілізацією — карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років. Згідно з ч.1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період — карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Володимир Рубан: «Виконання мобілізаційних заходів — першочергова задача у нашій державі»


Відповідаючи на запитання журналістів про пріоритетні напрямки роботи міжрайпрокурор сказав:

— Дуже важливим і актуальним напрямком роботи я вважаю протидію корупції. Відповідні кроки мною вже зроблені, розпочато збір аналітичних даних.

Забезпечення конституційних прав громадян під час проведення досудового слідства — теж одне з завдань прокуратури.

Не менш актуальним є вжиття відповідних заходів представницького характеру у бюджетній сфері, сфері земельних відносин. Я маю на увазі прозорість та законність держзакупівель, надання земельних ділянок в оренду та у власність.

Володимир Рубан: «Виконання мобілізаційних заходів — першочергова задача у нашій державі»


Оскільки з новопризначеним посадовцем ми зустрілися вперше, тож не могли не розпитати його про особисте. На всі запитання Володимир Володимирович відповідав щиро і детально.

Народився 8 серпня 1983 року в Олександрії Кіровоградської області в родині електрослюсаря та медсестри, навчався у школах №7 та №10.

У 2005 році з відзнакою закінчив Національний університет внутрішніх справ (м. Харків), у 2008 році з відзнакою закінчив Національну академію прокуратури України, здобувши кваліфікацію "магістр права".

Перше місце служби у прокуратурі — помічник прокурора Бобринецького району. Потім працював у прокуратурі м. Кіровограда старшим помічником, помічником прокурора Кіровоградської області з питань нагляду за додержанням природоохоронного законодавства, заступником прокурора м.Олександрії, старшим прокурором відділу нагляду за додержанням законів при проведення досудового слідства органами внутрішніх справ.

Володимир Рубан: «Виконання мобілізаційних заходів — першочергова задача у нашій державі»


У 2012 році призначений прокурором Новомиргородського району, на вказаній посаді пропрацював два з половиною роки.

Загалом стаж роботи в органах прокуратури становить 10 років. Молодший радник юстиції.

З 23 квітня 2015 року очолює Світловодську міжрайонну прокуратуру.

Одружений, має сина чотирьох років. Винаймає житло.

Володимир Рубан пообіцяв інформувати ЗМІ про свою роботу щотижня.

Володимир Рубан: «Виконання мобілізаційних заходів — першочергова задача у нашій державі»

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top