Вівторок, 23 квітня 2024
Економіка

«Світловодськпобут» готується до нового опалювального сезону Новина з фото

«Світловодськпобут» готується до нового опалювального сезону
Працівники "Світловодськпобуту" проводять планові гідравлічні випробування теплових мереж і створюють профспілкову організацію. Жоден з начальників і обслуговуючого персоналу котелень не звільнився. Про це нашому виданню 30 квітня розповіли новопризначений головний інженер Руслан Реут та новообраний голова профкому Леонід Петренко.


Кор.: — Руслане Олеговичу! Вітаю Вас з поверненням на роботу до "Світловодськпобуту". Впевнена, що Вашого досвіду достатньо для того, щоб підготуватися до нового опалювального сезону. Як працюється у непростій ситуації, що склалася на підприємстві?

Р.Реут: — На сьогодні все стабілізувалося, по суті на виробництві нічого не змінилося. Так, досвід роботи у мене є, я 11 років працював на підприємстві. Але півтора року тому вимушений був звільнитися…

Щодо підготовки до нового опалювального сезону. По закінченню сезону 2014-2015 р.р. були заплановані роботи з гідравлічних випробувань теплових мереж. 23 квітня нами були проведені роботи від малих котелень: №1, №5 та №6. Протягом двох днів — 27 та 28 квітня були проведені випробування теплових мереж від котельної №2. З 29 квітня і по сьогоднішній день — від котельної №3.

Всі ці випробування дозволять виявити слабкі ділянки теплових мереж з наступною заміною на нові для того, щоб можна було успішно і без втрат теплоносія вступити у новий опалювальний сезон. Після цього будуть виконуватися роботи з очищення котлів, газоходів на котельних, ремонт мережевого обладнання, ремонт запірної арматури, засувок, кранів, вентилів тощо. Потім здійснимо повірку вимірювальної техніки. Тільки після всього комплексу робіт можемо розраховувати на отримання дозволу на пуск газу.

Кор.: — Ви окреслили великий обсяг роботи. Чи достатньо у Вас кваліфікованих спеціалістів, які спроможні його виконати?

Р.Реут: — Достатньо. Ніхто з начальників і обслуговуючого персоналу котелень не звільнився. Всі продовжують сумлінно виконувати свою роботу.

Крім котелень, у нас є ще три когенераційні установки, котрі допомагають підприємству вироблять електроенергію. У зв’язку з нинішніми цінами на електроенергію, підприємству було б важко без них обійтися. Тому важливою частиною роботи є ремонт цих установок. Складемо дефектну відомість, закупимо необхідні запчастини, проведемо заміну зношених, щоб наступного сезону установки безперебійно працювали.

Кор.: — Ви повністю забезпечуєте підприємство власною електроенергією?

Р.Реут: — Так і надлишки продаємо Обленерго. Когенераційні установки працюють у паралелі з Обленерго. По суті ми беремо електрику з мереж Обленерго, потім підраховуємо скільки виробили, скільки використали і проводимо взаємозалік. Як правило, ми в "плюсі". Надлишки купує Обленерго.

Кор.: — Наших читачів цікавить, чи не будете ви перешкоджати людям зі встановленням індивідуального опалення, як це спостерігалося впродовж багатьох років? Міський голова заявив, що є технічна можливість надати ще 500 дозволів на "автономки".

Р.Реут: — Ми аж ніяк не можемо перешкоджати людям у цій справі, якщо все буде зроблено у відповідності з нормативною базою. Але на поводу у тих, хто без будь-яких дозволів встановить у своїй квартирі автономне опалення, ми точно йти не будемо.

Кор.: — Через зміну генерального директора, колектив Вашого підприємства дуже лихоманило. Люди розгубилися, хвилювалися, що втратять роботу, ходили до міського голови з протестами, активно розповсюджували гнівну інформацію в мережі Інтернет. Леоніде Юрійовичу, чи були серед вас люди, які поставилися до звільнення однієї людини нейтрально?

Л.Петренко: — Звичайно, були. Я особисто нікуди не ходив і ніде не кричав. Більше того, я намагався припинити зайвий галас, який здійняла начальник виробничо-економічного відділу (вона ж дружина звільненого директора), підбурюючи колектив на всілякі протести. Я пропонував почекати представників двох власників підприємства, а зустрівшись з ними спитати, що буде з самим підприємством, а не з директором. У нас багато проблем на виробництві, нам усім треба йти на робочі місця і працювати, а не бігати з "прапорами". Чесно кажучи, основна частина колективу була не у захваті від роботи колишнього генерального, тому і сприйняла інформацію про його звільнення нейтрально. Галас піднімали лише наближені до нього друзі та члени сім’ї.

Кор.: — Якою б ви назвали атмосферу у колективі наразі?

Л.Петренко: — Цілком нормальною, робочою. Більше того, генеральний директор Дмитришин Д.Д. та колектив підтримав мою пропозицію щодо створення профспілкової організації. Таким чином ми хочемо убезпечити себе від подібних "лихоманок" зі зміною керівництва та необґрунтованого звільнення професійних працівників. Це ж не перший випадок. Після того, як звільнився Яременко С.О., у нас було кілька виконуючих обов’язки генерального. Кожен з них прагнув звільнити професіоналів і призначити на посади друзів і родичів. Профком же може захистити людину у разі необхідності, вимагати від адміністрації дотримання трудового законодавства тощо.

27 квітня відбулися установчі збори, 78 людей вступили до профспілки, заяви продовжують надходити, наразі у нас вже 90 членів профспілкової організації. Днями ми зареєструємося у державній реєстраційній службі, отримаємо статус юридичної особи, відкриємо власний рахунок, виготовимо печатку. Нас запрошують до обласної профспілки працівників ЖКГ, яка входить до відповідної Всеукраїнської, обов’язково вступимо.

Кор.: — Вас обрали головою профкому. Чи є у Вас досвід подібної роботи?

Л.Петренко: — Я 12 років працюю на підприємстві, займаюся охороною праці, маю навички спілкування з людьми. Крім того, до профкому люди самі висунули сім авторитетних людей, які також давно працюють: старшого майстра Погрібного С.С., бригадира Єременко С.І., економіста Галатюк Т.Н. та інших. Разом ми зможемо виправдати довіру колективу.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top