Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Блоги Володимир Павлов

Винні за знущання над людьми повинні понести заслужене покарання! Новина з фото

Винні за знущання над людьми повинні понести заслужене покарання!
Останнім часом наше життя перетворюється на суцільні загадки. Зміни у тарифах на комунальні послуги, стрибок цін на продукти харчування, ліки ставлять на межу виживання кожного з нас — людей похилого віку. Але чомусь ми всі мовчимо, а це значить погоджуємося з цим знущанням. Я мовчати не можу і хочу разом з вами розгадати кілька загадок.
^ Реклама ^

У газеті "Світловодськ вечірній" від 5 березня 2015 р. на 7-й сторінці розміщено рішення Світловодського міськвиконкому за №139 від 25 лютого 2015 року. Пунктом 1 передбачено: "Встановити тарифи на комунальні послуги з вивезення та знешкодження твердих побутових відходів Світловодському міському комунальному підприємству "Комбінат комунальних послуг" згідно складових витрат." У частині 1.3 цього пункту зазначено: — вивезення та знешкодження твердих побутових відходів за 1м3 — 64,62 грн. (з ПДВ) для населення. Затвердження цього тарифу свідчить про те, що при його розрахунках враховано усі складові без винятків, та якихось додаткових показників витрат. При цьому "Комбінат комунальних послуг" (ККП) отримує платню від населення в розмірі 7,0 грн. з кожної людини, яка зареєстрована в квартирі платника за комунальні послуги. Мене зацікавив тариф у розмірі 7,0 грн. Чому не більше, або менше? Ось тут и виникає перша загадка.

Для розрахунків прийнято збірник сміття, який знаходиться навпроти кафе "Вулик", яким я користуюсь. Тут встановлено 6 контейнерів по 0,75м3, або 4,5м3 загального об’єму. При щотижневому регулярному вивозі сміття, це становить 4,5м3 х 4 рази = 18м3. На місяць! Цим збірником сміття користується шість будинків по 48 квартир, тобто 6х48 = 288 квартир. У середньому у цих квартирах мешкає по 3 людини, або 864 людини. Якщо вартість 1м3 = 64,62 грн, то 18м3 х 64,62 грн. дорівнює 1162,8 грн. — те,що повинно отримувати ККП з цього збірника сміття за місяць. Але збираючи згідно тарифу по 7,0 грн. з людини це підприємство уже отримує: 864 людини х 7,0 грн. = 6048 грн. або у 5,2 разі більше. Розділіть 7,0 грн. на 5,2 та отримайте дійсний тариф на вивіз сміття. (При цьому розрахунку не бралися до уваги кафе, магазини, бібліотека, майстерня ЖЕК.) У цьому випадку виникає питання, як таке відбувається, чому при прийнятті міськвиконкомом рішення по тарифу, не було проведено обчислення дійсних витрат ККП?

Та слідом виникають ще кілька загадок. Кому це потрібно, та за якими принципами, чи немає тут якоїсь складової, прихованої від людей? Чому не чути протестних заходів громади щодо підвищення тарифів на воду у два рази, (та це не останнє підвищення); тарифів на газ до захмарних висот; тарифів на інші послуги; зростання ціни на продовольчі товари першої необхідності у рази: хліб, борошно, крупи, олія, молочні продукти, овочі, цукор. Ну і особливо — зростання цін на ліки у рази. Не вирішення цих проблем ставить на межу виживання кожного з нас, пенсіонерів, людей похилого віку, малозабезпечених та інших верств населення!

Виникає запитання до керівництва міста: що ви зробили для полегшення життя мешканців міста, ветеранів праці, які будували це місто? Чому не видно результатів вашої праці щодо полегшення життя співгромадян, які вас обирали?

Вам нічого нам сказати, тому що немає результатів. Можна вести розмови про складний час у країні, про проблеми, які не можна сьогодні вирішити, говорити про якісь досягнення, розміщати у газетах звіти. А люди вже не можуть купити хліба, бо він подорожчав у рази. Не можуть купити молочної продукції, овочів, ліків! У магазини ходять, як у музеї! Хто заважає вам узяти під контроль ціноутворення у магазинах на продовольчі товари першої необхідності? Адже у 2014 році Україна мала багатий врожай зернових та плодоовочевої продукції сільського господарства!

Хто заважає вам відкрити соціальні їдальні, відділи у продовольчих магазинах, до яких прикріпити малозабезпечені верстви наших громадян, які мали б отримувати їжу, або продукти по доступним цінам?

Хто заважає вирішити питання по соціальним аптекам або прикріпленню старих людей, пенсіонерів до аптек, де вони отримували би ліки по доступним цінам?

Чому у цей дуже важкий час для нашої країни, багатії стають ще багатшими, а прості люди швидко прямують на цвинтар? До речі, і він дуже захаращений. Знову загадка.

Отож дуже хотілося би дізнатися від міського керівництва: чим вигідна вам така ситуація? Ми хотіли би отримати відповіді на ці запитання, а ще краще – щоб винні за таке знущання над людьми понесли заслужене покарання.

Тільки так, усі разом, ми зможемо розгадати усі ци загадки та організувати достойне життя!

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top