Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Надзвичайні пригоди

Хімічна зброя зберігається у Світловодському гаражі? Новина з фото

Хімічна зброя зберігається у Світловодському гаражі?
На останній сесії міської ради депутат Юрій Сап’янов виступив із сенсаційною, на мій погляд, заявою, що на його окрузі в одному із приватних гаражів по вул. Енгельса зберігаються невідомі шкідливі хімічні речовини. Шкідливі хоча б тому, що звідти, з гаража, йдуть неприємні запахи, "аромат" від яких не дуже подобається його виборцям.
^ Реклама ^

Я зустрів Юрія і поцікавився реакцією на його заяву. І ось що він розповів.

— Після мого виступу на сесії ніякої реакції не було. Тому після сесії зі мною погодився поїхати до цього гаража мій колега-депутат, колишній керівник Світловодських МНСників Ярослав Любецький. Йому теж не сподобався той запах. Потім я 3 дні чекав якоїсь реакції від влади, а не дочекавшись, зателефонував на "гарячу лінію" губернатора. Це подіяло негайно, і буквально через годину на місце події прибула комісія в складі представників МНС, міської влади та міліції.

У гараж, власник якого чомусь помер у 40-річному віці, хтось уже хотів проникнути, так як один із замків був зламаний. Комісія тільки знизала плечима і поїхала, назвавши виссану з пальця причину: без власника гаража вони не мають права ні на які дії, бо це приватна власність. Тому ми з громадськими активістами наступного дня самі, через родичів, знайшли сестру покійного власника гаража, яка потім у присутності викликаних нами МНСників та міліціонерів відкрила-таки гараж.

Звідти йшов різкий специфічний хімічний запах, бо він майже вщент, в тому числі і підвал, був заповнений різними скляними бутилями, мішками, колбами і діжками, на деяких з них було зображено череп із схрещеними кістками, тобто символом ядовитих речовин. Представник СЕС заявила, що не може визначити шкідливість речовин із-за відсутності необхідного обладнання та апаратури.

На жаль, дії комісії мені були незрозумілі. Вони не дозволили фотографувати ні мені, ні вести відеозйомку оператору з "Веселки". Тому знімки я, надівши протигаз, зробив без їх дозволу з покрівлі сусіднього гаража. А комісія, не опломбувавши гараж, закрила і віддала ключі сестрі покійного власника і поїхала, вважаючи, що все в порядку. Я ж так не вважаю. І позитивного для людей результату доб’юся, обіцяю.

Чому я галас підняв? Бо володію інформацією, що при ліквідації дільниці миш’яку Заводу чистих металів не дорахувалися великої кількості отруйних речовин, в тому числі хлориду миш’яку. А якщо це крадене паскудство саме в цьому гаражі? А він знаходиться над зливовою канавою і є реальна небезпека, як тільки піде дощ – все це "добро" потече в Андрушчин яр і далі на пляж та до водозабору водогону "Дніпро-Кіровоград"? До того ж поруч знаходиться приватне овочесховище і цими продуктами успішно торгують.

Крім цього сестра покійного власника повідомила, що цей гараж дуже проблемний і їй уже надходять анонімні погрози. А для себе я зробив висновок, що хтось дуже впливовий "кришує" цю "хімічну зброю". Бо не потрібно ніяких терористичних вибухів, досить "випадково" вилити вміст цього гаража на землю – і справу зроблено.

Що ж, справа починає хвилювати не тільки Юрія Сап’янова. Чекаємо від компетентних органів об’єктивної реакції і зрозумілих пояснень для мешканців міста.

Хімічна зброя зберігається у Світловодському гаражі?
Хімічна зброя зберігається у Світловодському гаражі?
Хімічна зброя зберігається у Світловодському гаражі?
Хімічна зброя зберігається у Світловодському гаражі?
Хімічна зброя зберігається у Світловодському гаражі?


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top