Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Події

На Форумі громадських ініціатив у Києві побувала Надія Мальцева Новина з фото

На Форумі громадських ініціатив у Києві побувала Надія Мальцева
На останньому засіданні Громадської ради при світловодському міськвиконкомі не було Надії Мальцевої. Знаючи цю дуже відповідальну людину, яка не пропустила жодного засідання ГР, я поцікавився у Надії Олексіївни про причини відсутності.
^ Реклама ^

— Та я ж цього дня була в Києві! — почала розповідати Мальцева. — Мене, як керівника ГО "Спілка жінок "Надія" запросили на дводенний Форум громадських ініціатив "Примирення українського суспільства: на шляху до широкого суспільного діалогу". Він проходив 26 і 27 лютого у Київському готелі "Україна". Це був завершальний захід проекту "Спільне майбутнє українського суспільства після Майдану. Сприяння взаєморозумінню і співпраці у запобіганні конфліктів", який реалізувався з серпня 2014 року DVV International в Україні і ГО Інформаційно-дослідницький центр "Інтеграція та розвиток" та підтримувався МЗС Німеччини.

— І хто ж у ньому брав участь?

— Всього прийняло участь 178 представників громадських організацій практично з усіх областей України. А про рівень Форуму говорить те, що в ньому взяла участь Голова Комітету ВР з питань науки і освіти Лілія Гриневич.

— Ви сказали, що це завершальний захід глобального проекту. А коли ж він розпочався?

— Початком вважається 1 листопада 2014 р. За ці 4,5 місяці 16 громадських організацій з 11 регіонів України реалізовували свої власні проекти. Вони включали конкретні заходи щодо подолання наслідків збройного конфлікту на території України, налагодженню діалогу між різними групами населення і владою, в тому числі, між вимушеними переселенцями і місцевим населенням. Кілька проектів вирішували проблеми, повїязані із соціальною адаптацією та інтеграцією переселенців з Криму, Донецької та Луганської областей, забезпечення їх соціальної і правової захищеності та інтеграції в місцеві суспільства, залучення представників місцевих громад до участі у волонтерських програмах та групах самодопомоги.

— А Ви особисто щось пропонували?

— Під час "круглого столу" "Діалог між громадянським суспільством і владою: проблема ефективного спілкування" майже усі учасники констатували, що не можуть на місцевому рівні налагодити діалог з владою. Я ж говорила про те, що у Cвітловодську такий діалог існує, міська влада до громадськості прислухається. Дуже легко критикувати по принципу "не знаю як – але не так". А потрібно вести конструктивний діалог і давати конкретні пропозиції для вирішення тих, чи інших проблем. І хоч на думку багатьох наших активістів це недостатньо, але в порівнянні з іншими регіонами ситуація у Світловодську набагато краща. Принаймні так було, коли я очолювала Громадську раду.

— А що презентував наш регіон?

— Наш регіон, Кременчук-Комсомольськ-Світловодськ, якому керівник нашого проекту, заступник директора кременчуцької ГО "АРГО" Іван Скибиляк дав назву "Ноосферно-біосферний регіон", впровадив дуже цікавий проект для посадовців і волонтерів під назвою "Через допомогу тим, хто допомагає — до нужденних".

— Це проходило без попередньої підготовки?

— Підготовча робота була дуже солідною. Ми пройшли чотири тренінги. Три в Кременчуці: "Емоційне вигорання, профілактика, корекція та попередження", "Методи вирішення конфліктів без переможців та переможених", "Супервізія вирішення конфліктів. Види груп, методи створення груп самодопомоги та керування ними". А тренінг "Правові особливості вирішення конфліктів" проводився у Комсомольську.

— Вам і посвідчення видали?

— Всі учасники тренінгів отримали сертифікати. Нам також подарували посібники "Практична робота волонтера з біженцями", в якому висвітлені основні питання волонтерської діяльності з переміщеними особами.

— Знання Ви отримали солідні. А як їх тепер застосувати?

— Тренінги були фахові і дуже солідні. Таким же виявився і київський Форум. Отримані знання стануть у нагоді при контактуванні з переміщеними особами із зони АТО, яких у місті стає все більше. І наша громадська організація ними опікується досить активно.

— Дякую, Надіє Олексіївно, за Вашу небайдужість. Успіхів Вам у цій так потрібній громадській роботі.

На Форумі громадських ініціатив у Києві побувала Надія Мальцева
Учасники Форуму: Руслан Макаренко, Микола Пархоменко, Вадим Черніков, Надія Мальцева, Марина Доценко, Євгеній Оренштейн, Лідія Бабич, Іван Скибиляк

На Форумі громадських ініціатив у Києві побувала Надія Мальцева

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top