П’ятниця, 29 березня 2024
Корисна інформація

Користуйтесь газом безпечно! Або що треба знати при заміні газового обладнання Новина з фото

Користуйтесь газом безпечно! Або що треба знати при заміні газового обладнання

Світловодське управління по експлуатації газового господарства занепокоєне зростанням кількості випадків самовільного встановлення в оселях помешкань додаткових газових приладів без дозволу газопостачальної організації.


Оскільки все частіше з’являються анонімні рекламні оголошення недосвідчених та невмілих фахівців з пропозицією встановлення у помешканнях додаткового газового обладнання, зокрема бездимохідних колонок, а також не рідкістю є випадки самостійного перенесення газового обладнання, з використанням для приєднання до системи газопостачання гумових шлангів, на превеликий жаль, все це може привести до трагічних наслідків.

Окрім того, всі ці "умільці" не дають жодного документа для оформлення заміни газового обладнання, так як всі ці роботи являються газонебезпечними. Пункт 4.5.7 "Правил безпеки систем газопостачання України" визначає, що "переміщення і заміна газових приладів і апаратів проводяться спеціалізованими газовими господарствами або газовими службами підприємств з урахуванням вимог нормативних документів і внесенням змін у технічну документацію". Нехтуючи цими життєво важливими засторогами, люди наражають на небезпеку свою сім’ю.

Адміністрація Світловодського УЕГГ повідомляє: незалежно від форми власності помешкання, для встановлення у ньому будь-якого газового обладнання або реконструкції вже існуючого (заміна пічного опалення на котел, встановлення двохфункціонального котла замість газової колонки) необхідно мати відповідний проект, виконати який можуть лише спеціалісти й організації, які мають дозвіл органів Державного нагляду. Окрім того, кожний газовий прилад повинен бути взятий на облік газопостачальною організацією.

Незалежно від того, яку колонку чи котел ви купуєте, якщо вони іноземного виробництва ОБОВЯЗКОВО необхідно переконатися, що у продавця є сертифікат, який свідчить, що даний тип колонок/ котлів дозволений для продажу на території України, згідно Закону України "Про охорону праці".

Якщо ви вирішили замінити, перенести або встановити новий (додатковий) газовий прилад, необхідно:

1. Звернутися до виробничо-технічного відділу Світловодського УЕГГ із заявою про намір провести встановлення або заміну газових приладів. Спеціалісти відділу "Єдине вікно" професійно нададуть Вам інформацію, приймуть від Вас пакет документів, нададуть допомогу в отриманні технічних умов та розробці проектної документації і в відведені законодавством терміни підготовлять документи для виконання монтажних робіт.

2. На основі погодженої проектної документації виконуються монтажні роботи безпосередньо працівниками Світловодського УЕГГ або організаціями, які мають дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та відповідну ліцензію.

3. Після того, як виконаний монтаж газових приладів, фахівці виконують пусконалагоджувальні роботи і складають "Акт виконання пусконалагоджувальних робіт". Тепер газові прилади приймаються в експлуатацію і при цьому присутність представників газового господарства обов’язкова.

Перелік необхідних документів, для додаткового встановлення або заміни газової колонки ( іншого газового обладнання):

- Дозвіл балансоутримувача на встановлення газової колонки;
- Довідка про склад сімї;
- Акт розгортки димових каналів ( для димохідного газового обладнання) та Акт на приймання та експлуатацію димових та вентиляційних каналів;
- Технічний паспорт на житло (оригінал) і копія та документ на право власності ;
- Паспорт власника квартири, ідентифікаційний код;
- Робочий проект (в разі наявності);
- Дозвіл власника/ків газопроводу (сусідів) на підключення, в разі якщо проводилась часткова або повна заміна стояка.


Графік прийому абонентів за адресою вул. 8-го Березня, буд.30 (2 поверх, виробничо-технічний відділ)
тел. (05236)3-33-92


Понеділок, середа, п’ятниця з 08:30 до 12:00
Вівторок, четвер з 13:00 до 15:30
Обідня перерва з 12:00 до 13:00
Вихідний субота, неділя

Газ паливо вигідне й екологічно чисте, але для власної безпеки навчимося використовувати його. Тому вкрай важливо, аби населення безпечно користувалося газовим обладнанням.

Бережіть себе! Тепла і затишку Вашому дому!

Наталія Григор’єва,
інженер "Єдиного вікна" Світловодського УЕГГ

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top