Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Нам пишуть Релігія

Микола Пісковий: "Надайте пільги на нерухоме майно церквам!" Новина з фото

Микола Пісковий: "Надайте пільги на нерухоме майно церквам!"

Через Інтернет-видання "Світловодськ" звертаємося до наших обранців з приводу прийняття важливого для православної громади міста рішення.
^ Реклама ^

Шановні депутати міської ради! На позачерговій сесії, що відбулася 12 лютого 2015р., розглядалося питання "Про надання пільг по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у м. Світловодську". Ми уважно спостерігали за дебатами, що відбувалися і були, м’яко кажучи, здивовані та стурбовані позицією деяких народних обранців, які висловлювалися з цього приводу. Вважаємо їхні вислови стосовно найбільшої не тільки у м. Світловодську, а й на теренах усієї нашої Батьківщини релігійної конфесії, мали явні ознаки розпалювання ворожнечі, ненависті, дискримінації та ображення почуттів віруючих громадян.

Не дуже хочеться вдаватися в деталі цього мутного потоку словесного, проте для розширення світогляду вищезазначених депутатів вважаємо за потрібне надати цитати з Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації":

1. Стаття 3, абзац 2:
"Ніхто не може встановлювати обов’язкових переконань і світогляду. Не допускається будь-яке примушування при визначенні громадянином свого ставлення до релігії, до сповідання, або відмови від сповідання релігії".

2. Стаття 4, абзац 2:
"Будь-яке пряме чи непряме обмеження прав, встановлення прямих чи непрямих переваг громадян залежно від їх ставлення до релігії, так само як і розпалювання, пов’язаних з цим, ворожнечі й ненависті, чи ображання почуттів громадян, тягнуть за собою відповідальність, встановлену законом."

3. Стаття 8, абзац 2:
"Держава визнає право релігійної громади на її підлеглість у канонічних і організаційних питаннях будь-яким діючим в Україні та за її межами релігійним центром ( управлінням) і вільну зміну цієї підлеглості".

4. Стаття 31, абзац 2:
"Службові особи і громадяни, винні у порушенні законодавства про свободу совісті та релігійні організації, несуть відповідальність, встановлену законодавством України."

Дуже сподіваємося, що до наступної сесії, яка відбудеться в березні ці депутати ознайомляться не тільки з зазначеними статтями, але й усім Законом в цілому.

Тож, просимо Вас, шановні народні депутати, на черговій сесії у березні проголосувати за проект рішення "Про надання пільг по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у м. Світловодську" і надати можливість у цей складний час, коли церковні громади ледве зводять кінці через фінансову скруту, продовжувати процес відтворення духовності нашої нації.

За дорученням громади церкви Введення в храм Пресвятої Богородиці,
Микола Пісковий.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top