П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Кримінал

Розбійні напади, грабежі стали ознакою сьогодення

Розбійні напади, грабежі стали ознакою сьогодення

Інформація, яку оприлюднив 23 лютого начальник міськвідділу Управління внутрішніх справ у Кіровоградській області Дмитро Ткачонок на щотижневій нараді у міськвиконкомі, приголомшила. Розбійні напади, грабежі стають ознакою сьогодення. Ми звернулися до головного правоохоронця міста з проханням розповісти детальніше про злочини, скоєні останнім часом на території Світловодська.
^ Реклама ^

— Дмитре Георгійовичу, як ви оцінюєте криміногенну ситуацію у нашому місті?

– Світловодськ виглядає дещо краще, ніж область в цілому і наші сусіди, зокрема. Так, у Кіровоградській області спостерігається суттєва тенденція збільшення розбійних нападів – за 2 місяці 2014 року їх було зафіксовано 4, а за аналогічний період 2015-го – 22, у тому числі Світловодськ – 1, Знам’янка – 3, Олександрія – 4. Збільшилась і кількість грабежів. З початку року – 3, в Олександрії – 13, у Знам’янці – 6.

– З чим ви пов’язуєте такий сплеск злочинності?

– Насамперед, з дестабілізацією ситуації в Україні в цілому. За останній рік країна наповнилася зброєю, і чимало людей, отримавши її, стали на злочинний шлях. Ми неодноразово уже в цьому році вилучали і нарізну вогнепальну зброю, і патрони.

– Можете навести приклади розбійних нападів і грабежів?

– 17 лютого невідомий чоловік здійснив розбійний напад на 75-річну жінку, що мешкає у будинку №58 на вулиці Приморській. Близько 9:00 господарка повернулася додому з магазину і помітила, що хтось намагався відкрити двері в її помешкання. Коли вона схилилася біля замка, чоловік напав на неї ззаду, затягнув у квартиру, намагався нейтралізувати. Жінка втратила свідомість. У цей час злочинець обшукав квартиру, знайшов 1500 грн., обірвав "по-живому" одну сережку, другу зняв і зник. Потерпіла повідомляє, що грабіжник був трохи вище середнього зросту, одягнений у чорну куртку і чорну в’язану шапку.

Грабіж відбувся на вулиці Котовського у суботу, 21 лютого близько 19:40. Невстановлені дві особи, на нашу думку шляхом "віджиму" пластикового вікна,
проникли у приватний будинок, застосували насильство, що не загрожувало життю та здоров’ю 68-річної господарки (зв’язали її), спитали де вона зберігає гроші. Жінка розповіла і запропонувала забирати все, що їм треба. Але ні телевізори, ні інша техніка їх не зацікавила. Злочинці заволоділи грошима у сумі 3500 грн., забрали сережки і зникли. Говорили російською мовою, один – з кавказьким акцентом.

Наразі проводяться слідчі дії. Будемо вдячні за будь-яку інформацію з приводу цих подій.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top