Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Сміття вивозити будуть, але платити доведеться більше

20 лютого відбулося засідання виконкому, на якому планувалося розглянути 57 питань порядку денного, але вдалося опрацювати лише трохи більше 10. Більше ніж півтори годин тривало обговорення тарифів на послуги з вивезення, знешкодження побутових відходів СМКП "Комбінат комунальних послуг", отож міському голові довелося розгляд решти питань перенести на наступне засідання виконкому.
^ Реклама ^

Вивезення та знешкодження сміття: ціна питання

Питання тарифів розглядалося вдруге, адже минулого разу не знайшовши компромісу його відправили на доопрацювання. Зрозуміло, що вартість послуги зросла для всіх: підприємств, установ та організацій, що фінансуються з бюджету, інших споживачів та населення. Найбільше обговорювали тариф саме для населення. За розрахунком ККП, один споживач на місяць за послугу має сплачувати 7 грн. 45 коп. (до цього було 3 грн. 34 коп.)

Чому виросла вартість? За словами керівника підприємства Володимира Білана, за час дії попереднього тарифу значно зросли виробничі витрати на надання цієї послуги, до того ж з березня 2011 року СМКП "ККП" визначено виконавцем послуг з вивезення та знешкодження ТПВ: сьогодні це підрозділ підприємства, яке має свій абонентський відділ, техніку, а також має обслуговувати сміттєзвалище, і, відповідно, нести додаткові витрати. Економіст підприємства додала: зросла мінімальна заробітна плата в 1,3 рази, паливно-мастильні матеріали майже в 2 рази, з’явилися нові витрати, що взагалі не враховувалися у попередньому тарифі: утримання та прибирання контейнерних майданчиків, закупівля, утримання, ремонт контейнерів для сміття тощо.

Вислухавши ці обгрунтування, голова громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради Михайло Касьянов повідомив, що вивчив обґрунтування тарифу і знайшов там кілька моментів, які у нього викликали купу запитань: скажімо, чому за основу розрахунку взято звітність за 2013 рік, чому в розрахунках вказана одна кількість техніки та працюючих, а також кількість об’їздів вулиць міста, а насправді їх менше? Було названо ще чимало чинників, які впливають на вартість послуги, і які, на думку виступаючого треба ще вивчати і перевіряти.

Дискусія тривала довго, бажаючих висловитися чимало, але, зрештою, вирішили: не можна допустити, аби сміття не вивозилося, тариф затверджувати треба, але підприємство має відшукати ресурси на зменшення вартості послуги. Вирішили, що населення платитиме 7 гривень на місяць за одного мешканця квартири чи будинку.


Допомога захисникам Вітчизни та їхнім сім’ям

Члени виконкому одноголосно затвердили 3 документа: Порядок надання матеріальної допомоги, Порядок надання матеріальної допомоги на часткове відшкодування вартості за житлово-комунальні послуги, а також Порядок надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям учасників АТО, поранених та загиблих учасників АТО, які зареєстровані по м. Світловодську. За словами Олени Балюк, станом на сьогодні за відшкодуванням вартості ЖКП звернулося 24 сім’ї, правом безкоштовно харчуватися скористалися 32 дитини. У місті два поранених воїна АТО.


Пільгові перевезення: є зміни

Також члени виконкому проголосували за внесення змін до рішення виконкому від 4 лютого цього року, що стосується перевезень. Отож, якщо раніше перевізники забезпечували надання 2-х пільгових місць в кожному автобусі без компенсації витрат, то тепер у документі сказано: "Перевізник забезпечує надання без компенсації витрат: 2 пільгових місць в кожному транспортному засобі з кількістю посадочних місць 18 одиниць та більше; 1-го пільгового місця в кожному транспортному засобі з кількістю посадочних місць до 17 одиниць (включно)".

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top