Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Тарифи на вивезення сміття — старі, а батьківська плата за навчання в школах естетичного виховання — нова

4 лютого 2015 року відбулося чергове засідання виконкому Світловодської міської ради. Прийнято понад 60 рішень.
^ Реклама ^

Першим розглянули питання "Про встановлення тарифів на комунальні послуги СМКП "Комбінат комунальних послуг". Підвищити тарифи на вивезення та знешкодження твердих побутових відходів КПП не вдалося. Ані члени виконкому, ані представники громадськості (Н.Мальцева, М.Касьянов та ін.), які активно втручалися в процес обговорення резонансного питання, не готові поки що матеріально підтримати комунальне підприємство за рахунок споживачів послуг. Хоча нові проблеми, що виникли з необхідністю обслуговування сміттєзвалища, цілком зрозумілі.

Далі прийняли рішення щодо переведення міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у режим підвищеної готовності. Керівникам спеціалізованих служб цивільного захисту та всім керівникам підприємств, установ, організацій, зокрема, належить здійснити заходи щодо запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, організувати проведення робіт щодо підвищення готовності до застосування за призначенням захисних споруд тощо.

За клопотанням начальника управління культури Н.Клокар, виконком встановив з 1 лютого 2015 року нові розміри батьківської плати в школах естетичного виховання: в дитячій музичній школі, в дитячій школі мистецтв, дитячій музичній школі селища Власівка, дитячій художній школі. Нова батьківська плата становитиме від 65 до 100 грн. на місяць. Звільнятися від оплати будуть діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, а також діти працівників правоохоронних органів, військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків, діти учасників АТО.

З метою зняття соціальної напруги, за присутності керівників автопідприємств Ю.Богдана, В.Сергєєва, В.Кучіри, міськвиконком вніс доповнення до договорів про організацію перевезень на міських маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі. В рішенні виконкому йдеться про те, що до запровадження Верховною Радою України адресної грошової допомоги замість пільгового проїзду у громадському транспорті, на автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі та на міському автобусному маршруті загального користування в звичайному режимі та в режимі маршрутного таксі перевізник забезпечує надання 2-х пільгових місць в кожному автобусі без компенсації витрат. Перевізники ж наполягали на 1-му пільговому місці. Тож договір з виконкомом не уклали, надіслали звернення до міського голови, яке буде розглянуто на наступному засіданні.

Міськвиконком також розглянув 21 звернення громадян щодо відключення приміщень від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання. Постійно діючій міжвідомчій комісії рекомендується надати дозвіл на відключення окремих приміщень (квартир) багатоквартирних будинків від мереж за наявності обґрунтованих технічних можливостей. В списку, що додається до рішення 21 заявник.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top