П’ятниця, 25 жовтня 2024

^ Реклама ^
Влада

Справедливість перемагає — «Світловодськпобут» змушений тримати оборону

Справедливість перемагає — «Світловодськпобут» змушений тримати оборону

За протистоянням Світловодської міської ради та СП ТОВ "Світловодськпобут" уважно спостерігає вся свідома громада міста. Підприємство, яке протягом багатьох років було вище Закону, завдяки підтримці високих посадовців з Києва, яке вигравало всі суди, починає втрачати свої позиції. Причиною позитивних змін є послідовна робота міської влади і найактивніших представників громади міста, а також кваліфікована допомога досвідчених та незаангажованих "Світловодськпобутом" юристів Іванова В.П. та Волохова О.С., яких ми доручили представляти інтереси міської ради.
^ Реклама ^

На момент призначення представників Світловодської міської ради в судах СП ТОВ "Світловодськпобут" в рамках справи №912/1842/13 намагався стягнути з міської ради 798,681 тис. грн. за фіктивні борги, які, до речі, не мали жодного відношення до міської ради. Колишній начальник юридичного відділу міської ради Олександр Андросов, користуючись своїм службовим становищем, фактично сприяв прийняттю рішення Господарським судом Кіровоградської області на користь "Побуту" та проти міської ради. "Побут" добився накладення арешту на майно міської ради, яке належить громаді, та намагався його реалізувати на свою користь.

Фактично відбувався тиск на мене, як міського голову, з боку керівництва "Побуту", яке намагалося нажитися на комунальному майні, використовуючи фіктивні борги та лояльних для них юристів міської ради. Завдяки новим представникам ради, які діяли незалежно та, насамперед, захищали права громади міста Світловодська, рішення про стягнення майже 800 тис. грн., в рамках якого планувався "віджим" комунального майна з боку СП ТОВ "Світловодськпобут", було скасовано повністю. Дніпропетровський апеляційний господарський суд став на захист міської ради та громади, а крім того, стягнув з СП ТОВ "Світловодськпобут" майже 8 тис. грн. судових зборів, які "Побут" повинен сплатити міській раді.

Попри це, названими представниками міської ради було виявлено ще одну справу "Світловодськпобуту" про стягнення з міської ради 28 тис. грн. по тим же фіктивним боргам. Ця справа була прихована колишніми юристами, але зараз вона є предметом касаційного оскарження у Вищому господарському суді, який, ми впевнені, також стане на сторону громади та скасує незаконні рішення судів, які були прийняті через співпрацю юристів міської ради та юристів "Побуту". Перші, до речі, були звільнені з посад.

Втім зараз "Світловодськпобут", який першим оголосив війну міській раді, міському голові та громаді міста вже сам змушений тримати оборону, адже міська рада є засновником СП ТОВ "Світловодськпобут" і все майно останнього завжди належало та належить громаді міста Світловодська.

Наразі міська рада має дві актуальні справи по СП ТОВ "Світловодськпобут", які розглядаються у Господарському суді Кіровоградської області та мають високу перспективу вирішення на користь Світловодської міської ради та громади міста Світловодська. Розповім коротко про кожну.


Справа №912/4071/14 про визнання недійсними установчих документів та припинення діяльності СП ТОВ "Світловодськпобут".

Як було встановлено юристами Івановим В.П. та Волоховим О.С., СП ТОВ "Світловодськпобут" було створено абсолютно незаконно. Юридичний аудит вказав на цілу низку порушень законодавства, як чинного зараз, так і чинного на момент створення цього підприємства.

Зокрема, статут та установчий договір СП ТОВ "Світловодськпобут" передбачають передачу у власність СП ТОВ "Світловодськпобут" комунального майна балансовою вартістю майже 8 млн грн. без процедури приватизації! Це є надзвичайно грубим порушенням Закону, за яке, до речі, передбачена кримінальна відповідальність.

Як можна просто віддати у власність приватного підприємства майновий комплекс, який належить громаді, кожному світловодцю? А люди, які цей комплекс привласнили, ще й потім мають совість судитися з міською радою та мешканцями міста! Я впевнений, що усі ці факти грубого нехтування законами України будуть враховані судом під час винесення рішення.

Попри усі інші порушення, при створенні СП ТОВ "Світловодськпобут", відсутність будь-якого майна, внесеного з боку другого засновника ТОВ "Політрейд", компанії яку представляє син Яременка С.О. Яременко О.С. ми поставили перед собою високу мету повернути майно громаді, ліквідувати СП ТОВ "Світловодськпобут", яке діє всупереч потребам мешканців міста, "судиться" з половиною споживачів своїх неякісних і дорогих послуг, незаконно привласнило і продовжує спроби привласнення комунального майна.


Справа №912/4860/14 про визнання недійсним рішення Установчих зборів засновників СП ТОВ "Світловодськпобут", оформлених протоколом №1 від 24.01.2001 року.

Представники міської ради Волохов О.С. та Іванов В.П. віднайшли ще один цікавий момент у процедурі створення СП ТОВ "Світловодськпобут", зокрема, протокол №1 від 24.01.2001 року (яким було затверджено Статут та Установчий договір спільного підприємства) було підписано Болобаном В.О., на той час міським головою, який не мав на те жодних повноважень. Рішенням світловодської міської ради №519 від 29 серпня 2001 року, яким було надано згоду на створення СП ТОВ "Світловодськпобут", Болобана В.О. не було уповноважено на представництво інтересів міської ради на Установчих зборах. Тобто мова йде про те, що Болобан, підписавши Статут та Установчий договір, приймаючи рішення на Установчих зборах, перевищив свої повноваження та, як вказує практика роботи "Побуту", діяв не в інтересах громади міста.

Сьогодні Світловодська міська рада вперше почала вигравати суди та позиватися до суду з метою захисту своїх прав та прав громади міста в цілому. Справа зі "Світловодськпобутом" це лише початок реалізації наших великих планів і ми впевнені, що з допомогою нового керівництва країни та області, свідомих мешканців міста, незалежних юристів усе комунальне майно буде під повним контролем та управлінням громади, а жодні "Побути" більше не будуть тримати Світловодськ у стані терору.

Юрій Котенко,
міський голова
  • Нравится
  • 0

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.


Партнери:


Top