Четвер, 28 березня 2024
Події

Пільговики обурені відсутністю пільгових місць у маршрутних таксі. Влада веде перемовини з перевізниками

Пільговики обурені відсутністю пільгових місць у маршрутних таксі. Влада веде перемовини з перевізниками

До редакції газети звернулися світловодські пенсіонери, обурені рішенням перевізників припинити перевезення двох пільговиків у маршрутних таксі.


"Перевізники мотивують це тим, що подорожчали запчастини та паливно-мастильні матеріали, а хіба для нас все не подорожчало? Комунальні послуги, товари першої необхідності, продукти харчування, хліб, ліки? Адже більше за всіх вживають ліки саме пенсіонери. Перевізники можуть підвищити ціни на проїзд, але пенсіонери не можуть підвищити собі пенсію!" пишуть А.Ф.Ткаченко, С.І.Іщенко та інші.

ЗА ТЕМОЮ: Перевізники відмовилися возити пільговиків у маршрутних таксі

Йдеться у листі і про їх невдоволення якістю здійснення пільгових перевезень у міських автобусах загального користування в звичайному режимі руху, які працюють на маршрутах №№ 2а, 7, 11 та 24. Пільговики скаржаться на технічний стан окремих автобусів (на маршруті №11) та незручний розклад руху. Зокрема йдеться про графік руху автобусу на маршруті №24, який відправляється від "Склозаводу" о 6.30 та 18.10, а від КСПР ім. Петровського о 7.00 та о 17.30.

ЗА ТЕМОЮ: Перевізники пільговиків більше не возять

Ми звернулися за коментарями до начальника відділу промисловості, транспорту та зв’язку управління економіки, ресурсів та розвитку міста міськвиконкому Олексія Лисенка. Посадовець запевнив нас, що міська влада контролює це питання і вже у лютому має відбутися спільне засідання з перевізниками, на якому буде розглядатися питання щодо пільгових перевезень.

В офіційній відповіді, яку ми отримали, зазначено, що відповідно до Закону України "Про автомобільний транспорт", обов’язок по перевезенню пільгових категорій громадян покладено на перевізника, а держава, у свою чергу, зобов’язана компенсувати затрати, яких зазнав перевізник внаслідок їх здійснення. До 1 січня 2015 року, на підставі підписаної 25.12.2013 угоди між виконавчим комітетом, перевізниками та Громадською радою, перевізники виконували пасажирські перевезення пільгових категорій на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі суто за рахунок власних доходів, які не компенсувалися державою. Наразі вони надали згоду повернутися до цього питання після прийняття економічно обґрунтованих тарифів.

У той же час, за рахунок компенсаційних виплат з державного бюджету, перевізники продовжують виконувати пільгові перевезення громадян на міських автобусних маршрутах у звичайному режимі руху без обмеження кількості, а також перевезення школярів 1-4 класів за 50% вартості по дорозі до школи та додому за власний рахунок підприємств в маршрутних таксі. Але Олексій Лисенко переконаний, що остаточно вирішити питання пільгових перевезень можливо лише за умови адресної допомоги пільговим категоріям населення. До речі, з подібною пропозицією депутати Світловодської міської ради вже зверталися до вищих інстанцій, але поки що безрезультатно.

Відносно графіку руху пільгових автобусів фахівець запевнив нас, що за побажанням громади вони узгоджувалися з керівниками садових товариств, а питання технічного стану автобусів контролюється працівниками ДАІ.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top