П’ятниця, 19 квітня 2024
Авто

До уваги водіїв! Особливості та умови складання європротоколів Новина з фото

До уваги водіїв! Особливості та умови складання європротоколів

Шановні учасники дорожнього руху! Державтоінспекція Кіровоградської області нагадує про можливість використання та умови складання за необхідності європротоколів.


Європротокол — спеціальний уніфікований бланк, поширений на території Європи, зокрема Європейського Союзу, який заповнюється учасниками дорожньо-транспортної пригоди. На території України має назву "Повідомлення про ДТП".

Порядок використання та відшкодування по європротоколу регламентується Законами України "Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" №1961-IV та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дорожньо-транспортних пригод та виплати страхового відшкодування" № 3045-VI від 17.02.2011.

Бланки європротоколу затверджуються Моторним (транспортним) страховим бюро України (МТСБУ) та видаються водієві страховою компанією.
Європротокол можна використати при незначних ДТП.

"Повідомлення про ДТП" (європротокол) можна використати у разі, якщо:
- учасники дорожньо-транспортної пригоди мають поліси страхування цивільно-правової відповідальності;
- відсутні травмовані та загиблі люди;
- обидва учасники дорожньо-транспортної пригоди згодні на використання європротоколу;
- у водіїв відсутні ознаки алкогольного та наркотичного сп’яніння.

У разі правомірного використання європротоколу, учасники ДТП можуть не викликати працівників Державтоінспекції та звільняються від адміністративної відповідальності.

Після заповнення бланків необхідно зі своїм примірником у триденний строк звернутися до страховика, з яким ви укладали договір обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Але у разі невиконання хоча б однієї з умов, виклик співробітників ДАІ для оформлення ДТП обов’язковий!

До уваги водіїв! Особливості та умови складання європротоколів До уваги водіїв! Особливості та умови складання європротоколів

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top