Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Кримінал

Порибалив! 7973 грн. — штраф за рибалку в забороненому місці (ОНОВЛЕНО) Новина з фото

Порибалив! 7973 грн. — штраф за рибалку в забороненому місці (ОНОВЛЕНО)

5 січня, в ході проведення рейду з виявлення фактів браконьєрства, інспекторами Кіровоградрибоохорони спільно з працівниками РВ УМВС було виявлено факт вчинення протиправних дій громадянина К. за наступних обставин.
^ Реклама ^

О 15 годині громадянин К. перебуваючи на річці Цибульник Світловодського району Кіровоградської області здійснював вилов риби вудкою в забороненому місці. Порушником виловлено судака — 6 шт., товстолоба — 7 шт., карася — 3 шт., ляща — 13 шт., загальною вагою 17 кг. Сума матеріальних збитків становить 7973 грн. (Розрахунок відповідно до Постанови КМУ від 21.11.2011 № 1209 "Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів").

В діях громадянина К. вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.249 ч.1 КК України — незаконне зайняття рибним добувним промислом, яке заподіяло шкоду державі на суму 7973 грн.

Матеріали виявленого правопорушення будуть скеровані до Світловодського РУ МВС України в Кіровоградській області для долучення до матеріалів кримінального провадження, оскільки співробітниками РВ складено відповідні матеріали для відкриття кримінального провадження та внесення до ЄРДР.

— За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 "Незаконне зайняття рибним, звіриним або водним добувним промислом" Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Світловодського МВ в області Дмитро Ткачонок. — Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області,
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області (за матеріалами МВ-РВ УМВС)

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top