Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура

Концерт камерної музики відбувся у Світловодській музичній школі Новина з фото

Концерт камерної музики відбувся у Світловодській музичній школі

Напередодні Нового року, у понеділок, 29 грудня вихованців Світловодської дитячої музичної школи очікував приємний сюрприз концерт класичної камерної музики у виконанні колишніх випускників школи, а нині професійних музикантів Ольги Глінкіної та Ігоря Єрмака.
^ Реклама ^

Випускники Київської Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського, сьогодні успішно працюють у світі музики: Ольга (піаністка) у Київській дитячій музичній школі №39, а Ігор (флейтист) у Національному симфонічному оркестрі під керівництвом Володимира Сіренка. Торік цей камерний дует став переможцем Першого Національного українського музичного конкурсу пам’яті Н.І.Спірози. Тож, у рідній школі були раді вітати музикантів такого високого рівня, наголосила в інтерв’ю нашій газеті директор ДМШ Тетяна Рудь:

"Приїзд випускників у нашу школу завжди викликає великий інтерес як у педагогів, так і в учнів школи, адже це, безумовно більш високий якісний рівень виконання музичних творів, а крім того, емоційність і свобода те, що ми намагаємося прищепити нашим дітям".

У своїй концертній програмі, яка тривала трохи менше години, музиканти представили доволі складні твори Генделя, Моцарта, Станкевича. Як зізналася в інтерв’ю нашій газеті Ольга Глінкіна, це вже не перший її виступ у концертній залі рідної школи і виступати тут їй завжди приємно:

"Відчуття дуже приємні, ностальгія за рідною школою. Тут завжди радо зустрічають мене і завжди чекають концертів".

З концертами до рідної школи Ольга приїжджала і навчаючись у Полтавському музичному училищі, і в Київській консерваторії (нині Національній музичній академії). Обидва навчальні заклади піаністка закінчила з червоними дипломами, за що Ольга вдячна і світловодським викладачам:

"Я навчалася у серйозних викладачів фортепіанного відділу, яки мали високий рівень професійної майстерності, в тому числі у Ірини Глінкіної, які дали мені добру музичну базу".

Директор музичної школи сподівається, що приклад Ольги та Ігоря, які дали блискучий концерт у рідній школі, надихне до продовження музичної освіти і її сьогоднішніх учнів, які затамовуючи подих слухали концертні номери:

"Я вдячна нашим випускникам за їх таку важливу і шляхетну просвітницьку місію, адже вони вирішують багато музичних задач, які стоять перед нами, викладачами. По-перше, вони розширюють музичний кругозір учнів школи, а по-друге професійно орієнтують найбільш обдарованих дітей, стимулюючи їх продовжувати музичну освіту після завершення школи. До того ж, виконання наживо класичних творів, тим більше на такому високому рівні, дозволяє нашим вихованцям по-іншому сприймати доволі непросту класичну музику".

Як запевнила нас Ольга Глінкіна, вона й надалі планує радувати викладачів та вихованців ДМШ своїми виступами, а Тетяна Рудь сподівається, що її приклад наслідуватимуть і інші випускники школи, які нині навчаються у вищих навчальних музичних закладах.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top