Вівторок, 23 квітня 2024
Влада

Чергова перемога влади у протистоянні зі «Світловодськпобутом» Новина з фото

24 грудня 2014 року Дніпропетровський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу Світловодської міської ради, а отже рішення про стягнення з міської ради на користь теплопостачальної організації (майже 800 тисяч гривень) скасовано. Але про все по черзі, бо історія не така проста і насправді ще може мати продовження.


Світловодська міська рада мала борг перед СП ТОВ "Світловодськопобут" в сумі 798681,47 грн. за тепло, що було використане на обігрів вільних приміщень. "Світловодськопобут" подав до суду і виграв цю справу. Суд наклав арешт на майно Світловодської міської ради.

Що це означає і які перспективи у міста у зв’язку з цією ситуацією? Про це ми запитали у Сергія Філоненка, перший заступника міського голови:

Чергова перемога влади у протистоянні зі «Світловодськпобутом»

Так, на все майно міської ради було накладено арешт. Якщо, скажімо, ми передаємо у власність громадянину земельну ділянку, то спочатку Світловодська міська рада має вступити у права власності, а потім передати її громадянину. Як тільки рада вступає в права, щоб передати громадянину, на неї відразу накладається арешт, а, отже, ми не можемо здійснити її передачу. Звісно, простий громадяни через цю ситуацію потерпає.

Хочу зауважити, що міський голова Юрій Котенко вів переговори з генеральним директором СП ТОВ "Світловодськпобут" Володимиром Михайликом і наполягав на реструктуризації боргу. Місто у серпні та вересні не могло заплатити цю суму за один раз, але В. Михайлик сказав, що на жодні поступки не піде: йому потрібна вся сума боргу відразу.

У Світловодської міської ради є певне майно та приміщення, в тому числі, їй належить приміщення казначейства, що знаходиться по вул. Павлова, 6. До речі, за результатами суду вже приходили виконавці, аби заарештувати приміщення та передати його "Світловодськпобуту"

Якщо дивитися на ситуацію з позиції здорового глузду, то це нонсенс: структура, яка створила іншу структуру не просто потерпає від свого "дітища", а ще може й позбутися майна громади на користь цього "дітища"!?!

На нашу думку, теплопостачальна організація мала би з порозумінням поставитися до наших фінансових тимчасових проблем, але перемовини ні до чого не призвели і ми мусили найняти кваліфікованих, досвідчених та незаангажованих "Світловодскопбутом" юристів аби подати до суду апеляцію.

До речі, проведений юридичний аудит цієї справи виявив купу недоліків у роботі колишніх працівників нашого юридичного відділу. Вивчивши всі документи, стало зрозуміло: Світловодська міська рада ще на початковій стадії могла уникнути розвитку ситуації, що призвела до такого наслідку.

Станом на сьогодні юристи провели роботу, в результаті чого рішення про стягнення боргу скасоване.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top