П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Політика

Громадська рада ініціювала діалог з молодіжними організаціями

Наприкінці грудня в адмінбудівлі відбулося засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради. Цього разу громадські активісти розглянули питання про стан молодіжної політики у місті.
^ Реклама ^

До слова запросили заступника начальника управління молоді та спорту Василя Мороза. Він наголосив: їх управління плідно співпрацює з багатьма молодіжними громадськими організаціями, які залучаються до проведення загальноміських заходів спортивних, культурних, розважальних.

"У наших планах створити при міській раді молодіжний сенат, аби юні лідери мали можливість залучалися до процесів управління міста", — повідомив Василь Іванович та висловив готовність до співпраці з молоддю пообіцяв і підтримку та допомогу у реалізації цього проекту.

Зі змістовною доповіддю, яка тривала майже півгодини, виступив член Громадської ради Микола Середенко. Він докладно зупинився на різних сегментах молодіжної політики, проаналізував проблеми та нагальні потреби молоді. Насамкінець доповідач озвучив чималий перелік пропозицій, підтриманий присутніми, зокрема:

"Розробити програму розвитку молодіжної політики та механізми її впровадження, на базі Центру військово-патріотичного виховання розвивати військово-прикладні види спорту та вітрильний спорт, відродити діяльність підліткових клубів та сприяти розвитку приватних клубів, забезпечити підтримку обдарованої та талановитої молоді, створити дієвий інформаційно-консультаційний центр для молоді та ін."

Так сталося, що обговорення молодіжної політики проходило практично без участі самої молоді: на засіданні було лише кілька представників молодіжних організацій. Від імені однієї з організацій "Майбутнє без меж" говорила Ганна Нестеренко. За її словами, сучасна молодь не надто сприймає такі зібрання, бо звикла жити, працювати і створювати спільноти в іншому форматі, тому потрібно шукати інші методи спілкування, тим більше, що молодь завжди відгукується на цікаві ідеї. Ганна запропонували представникам ГР підтримати їх новий проект, який планують запустити у січні, на створення логотипу та слогану міста.

"Мета цього конкурсу виявити та пробудити патріотично налаштовану і талановиту молодь Світловодська. Ми хочемо, щоб це був своєрідний молодіжний знак нашого міста, який стане патріотичним трендом, а ви зможете допомогти запровадити все це на міському рівні".

Присутні підтримали пропозицію: обговорити питання, пов’язані з молодіжною політикою, на форумах та організувати круглий стіл із залученням усіх молодіжних організацій Світловодська.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top