Неділя, 19 травня 2024

^ Реклама ^
Надзвичайні пригоди

Випадків суїциду серед дітей в Україні побільшало

Останнім часом у Україні відбувається різке зростання випадків учинення дітьми навмисних самоушкоджень. Аналіз статистичних даних дитячих самоушкоджень свідчить, що рівень суїцидів та спроб їх вчинення серед підлітків залишається високим. Переважна більшість підлітків, які зважились на самоушкодження та самогубство учні загальноосвітніх навчальних закладів та професійно-технічних училищ і, що викликає підвищене занепокоєння, виховувались у благополучних сім’ях.
^ Реклама ^

Потрібно зазначити, що вчиняючи спробу самогубства дитина не завжди бажає настання смерті, просто хоче привернути увагу батьків до себе та своїх проблем.

Враховуючи вищесказане, з метою покращання стану запобігання вчинення навмисних самоушкоджень дітьми, повідомляємо, що на території України функціонує всеукраїнська "гаряча лінія" для дітей та про дітей, яка діє за номером 0 800 500 225, дзвінки на лінію безкоштовні, як із стаціонарних телефонів на всій території України, так із мобільних усіх українських операторів.

Основні теми з яких консультують на Національній "гарячій лінії" - насильство над дітьми та жорстоке поводження з ними у сім’ї та з боку оточення, психологічні проблеми, негаразди у стосунках з дорослими та однолітками, майнові права дітей, питання встановлення опіки, боулінг і безпека в Інтернеті, а також якими засобами, крім самогубства можна вирішити життєві проблеми.

О.Кучмій, прокурор Світловодської
міжрайонної прокуратури,
юрист 2 класу

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top