П’ятниця, 19 квітня 2024
Події

Громадська рада слухала про відключення електроенергії, а міська влада — ні! (ОНОВЛЕНО) Новина з фото

Громадська рада слухала про відключення електроенергії, а міська влада — ні! (ОНОВЛЕНО)

17 грудня у сесійній залі міськвиконкому відбулося позачергове засідання Громадської ради по віялових відключеннях.


Позачергове тому, що всіх уже просто дістали ці постійні непрогнозовані відключення, коли по 3-4 рази на день на кілька годин тисячі мешканців залишаються без світла. Тому і прийшли послухати та висказати своє ставлення до цих ганебних подій більше півсотні небайдужих громадян. Правда, жодного міського депутата чи представника виконавчої влади не було.

Оскільки Світловодці стурбовані тим, що ГЕС своя, а в місті темно, то першим виступив директор Кременчуцької ГЕС депутат облради Сергій Яременко. З його виступу стало ясно, що всі ці відключення проводяться із-зі дефіциту в Україні електроенергії, яке виникло в результаті зупинки на ремонт 18 енергоблоків теплових та атомних електростанцій. А от щодо того, що КремГЕС могла б частину своєї електроенергії давати на місто, то це можна було б вирішувати через Асоціацію міст України, та від міської влади щодо цього ніяких пропозицій не поступало.

Потім доповів ситуацію керівник Світловодської РЕМ Сергій Брайко. Ну, і дісталося йому від присутніх! Та все ж почули, що в міських ЗМІ уже на цьому тижні з’явиться графік цих відключень із чітким погодинним розкладом, навіть по вулицях.

Громадська рада слухала про відключення електроенергії, а міська влада — ні! (ОНОВЛЕНО)
Юрій Лукінський, Сергій Брайко

Дуже емоційними були виступи присутніх підприємців, які замість того, щоб працювати і приносити до міської казни кошти, вимушені клясти владу та простоювати. Були і пропозиції. Наприклад, задіяти для міського освітлення когенераційні установки, що на "Світловодськпобуті", тощо.

Не обійшлося цього разу і без "російського сліду". Як запевняв один із присутніх, всі Обленерго і ТЕЦи належать російським олігархам, які і створюють цю ситуацію, викликаючи наймасовіше за останні роки невдоволення центральною владою, яке реально може привести до нового Майдану.

Громадська рада слухала про відключення електроенергії, а міська влада — ні! (ОНОВЛЕНО)

І останнє. На засіданні не було мера. Як повідомив голова ГР Михайло Касьянов, він особисто запрошував Юрія Миколайовича, і той обіцяв прийти. Але слова не дотримав. Напевне міській владі нічого сказати про свою роботу щодо відстоювання інтересів громади. Або ж продовжується минулорічна "страусина політика", небажання співробітничати з громадськістю?

Громадська рада слухала про відключення електроенергії, а міська влада — ні! (ОНОВЛЕНО)
Михайло Касьянов

Засідання ГР закінчилось у повній темряві: незважаючи на присутність начальника РЕМ світло в "Білому домі" вимкнули рівно о 16:00.

Громадська рада ухвалила:

1. Міському голові Котенку Ю. М. підготувати та прийняти на найближчій сесії Світловодської міської ради звернення до Кабінету міністрів України, асоціації міст України, депутатів Верховної ради від Кіровоградської області щодо законодавчої ініціативи з надання м. Світловодську особливого статусу "міста-супутника Кременчуцької ГЕС" з метою отримання пільгового механізму забезпечення електроенергією.
Термін найближче пленарне засідання Світловодської міської ради.
Відповідальний міський голова Котенко Ю. М., секретар м/р Климчук З. М.

2. Звернути увагу міського голови Котенка Ю.М. на бездіяльність міськвиконкому в питанні захисту територіальної громади перед Кіровоградською обласною державною адміністрацією щодо відключень електроенергії. Зобов’язати міського голову Котенка Ю. М., персонально, вжити невідкладних заходів щодо забезпечення справедливого розподілу обсягів зменшення постачання електроенергії по Кіровоградській області, зокрема в м. Світловодську.
Термін до 25.12.2014 року.
Відповідальний міський голова Котенко Ю. М.

3. Міському голові Котенку Ю. М. спільно з начальником Світловодського РЕМ ПАТ "Кіровоградобленерго" розробити план технічних заходів щодо зменшення часу відключень в період пікових навантажень одних і тих же споживачів за рахунок спеціальних економічних можливостей міста, зокрема когенераційного обладнання котелень №2 та №3 СП ТОВ "Світловодськпобут".
Термін до 25.12.2014 року.
Відповідальний міський голова Котенко Ю. М., начальник Світловодського РЕМ Брайко С. В.

4. Міському голові Котенку Ю. М. спільно з начальником Світловодського РЕМ ПАТ "Кіровоградобленерго" розробити новий погодинний графік відключень електроенергії з урахуванням справедливого розподілу по мікрорайонах міста та можливості роботи суб’єктів підприємницької діяльності наповнювачів міського бюджету. При цьому варто використати позитивний досвід Одеського обленерго, де застосовано найбільш збалансований варіант аварійних відключень. Проект графіку подати на публічне обговорення в місцеві ЗМІ та до Громадської ради.
Термін до 25.12.2014 року.
Відповідальний міський голова Котенко Ю. М., начальник Світловодського РЕМ Брайко С. В.

5. Направити дане Рішення Громадської ради:
5.1. Міському голові Котенко Ю.М.
5.2. Начальнику Світловодської РЕМ ВАТ КОЕ Брайко С.В.
5.3. Голові Кіровоградської ОДА Кузьменку С.А.
5.4. Голові комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу Мартиненку М.В.
5.5. Депутату Верховної Ради України по ВО №102 Довгому О.С.
5.6. Депутату Кіровоградської обласної ради, директору Кременчуцької ГЕС Яременку С.О.

Повний текст Рішення: rishennya-gr-vid-17.12.2014.doc [37 Kb] (18)

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top