Четвер, 28 березня 2024
ТОП-новини Відео Надзвичайні пригоди

Ожеледиця прийшла зненацька, але комунальники виявилися до неї готовими Новина з фото Новина з відео

Ожеледиця прийшла зненацька, але комунальники виявилися до неї готовими

Ще вчора погода не передвіщала нічого особливого, але вже сьогодні зранку ожеледиця практично паралізувала все місто. Народ на автобусних зупинках даремно чекав пасажирський транспорт, хоч чимало сміливців на легкових автомобілях все-таки потихеньку кудись їхали. А невдовзі уже пішла перша машина з піском.


За коментарем з цього приводу я звернувся до директора СМКП "Комбінат комунальних послуг" Володимира Білана.

— Близько 5-ї ранку почався дощ, а через півгодини мороз перетворив місто на суцільну ковзанку. Але у нас на такі випадки є два піскорозкидувача, трактор і грейдер. І хоч вік автомашин уже далеко за пенсійний, техніка справна і свої функції може виконувати. Та і сумішшю пісок-сіль ми забезпечені на всю зиму.

Щодо сьогоднішньої ситуації, то поясню наступне. У нас організовано цілодобове чергування водія піскорозкидувача. Машина вийшла на лінію близько 7-ої ранку і почала посипати проїзну частину вулиць. На 8-му ранку на роботу дістався другий водій і невдовзі виїхав на роботу і другий піскорозкидувач. На 10-ту ранку більше половини міських доріг були посипані і містом уже можна було пересуватися. Як тільки закінчимо посипати всі дороги, то подивимося, як це спрацювало. І при необхідності почнемо по другому разу.

ЗА ТЕМОЮ: Сильна ожеледиця на півдня паралізувала роботу місцевого автотранспорту

Так, щодо проїзної частини з’ясували. А от щодо тротуарів, на яких ситуація, без перебільшення, просто небезпечна для здоров’я.

Інформує директор КП "Житлосвіт-2012" Олександр Письменний.

— Посипати тротуари і у дворах це робота двірників. І щоб привести цю територію до безпечного стану, вийшли працювати 17 двірників КП "Житлосервіс" і 14 з КП "Житлосвіт". Як раз зараз наші майстри пішли перевіряти якість їх роботи. На дану годину (10:35, ред.) уже більшість тротуарів центральних вулиць посипані. Тепер двірники уже почали посипати піском і у дворах.

Ожеледиця прийшла зненацька, але комунальники виявилися до неї готовими


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top