Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Освіта

Кращий спосіб виховати дитину — зробити її щасливою

27 листопада 2014 року на базі Світловодського міськрайонного центру зайнятості відбулось засідання "круглого столу" на тему: "Забезпечення функціонування системи заходів щодо раннього виявлення дітей, які потребують посиленої педагогічної уваги та схильні до суіцидів, їх соціальний та психологічний супровід".
^ Реклама ^

Засідання організовано методичною службою відділу освіти Світловодської районної державної адміністрації з метою формування психологічної готовності учасників "круглого столу" до роботи з підлітками 12-17 років групи суїцидального ризику.

Основні завдання: зорієнтувати учасників на вивчення психолого-педагогічних, клініко-психологічних теоретичних, педагогічних основ, необхідних для роботи з профілактики суїцидів; визначити основні причини, ознаки та характер підліткового суїциду; вивчити та проаналізувати практико-теоретичні основи, які мають рекомендаційний характер, по роботі з педагогами, підлітками та батьками; проаналізувати випадки суїцидальних спроб; відповісти на питання: що може зробити школа для запобігання трагедії?

У роботі "Круглого столу" взяли участь представники батьківської громадськості шкіл району, заступники директорів з виховної роботи, шкільні практичні психологи, начальник служби у справах дітей Світловодської РДА Світлана Фокасій, директор Світловодського районного центру служб для сім’ї, дітей та молоді Олександр Сідельников, начальник управління соціального захисту населення Ольга Лотфуліна, завідувач сектором організаційно-правового забезпечення міськрайонного управління юстиції Ганна Горобець, начальник відділу активної підтримки безробітних Світловодського міськрайонного центру зайнятості Олена Пипич, прес-секретар Олександрійської єпархії, протоієрей Віталій Коваленко.

По закінченню засідання учасниками розроблено рекомендації та роздані інформаційно-методичні бюлетені "Профілактика схильності до суїцидальної поведінки серед учнів", які були направлені для ознайомлення та використання у роботі до всіх освітніх закладів району.

Учасники зустрічі мали можливість оглянути виставку дитячих малюнків "Стоп насильству" у рамках акції "16 днів проти насильства" та обрати найкращі роботи.

Приємно вразила присутніх виставка фоторобіт "Моя родина без насильства", організована методичним кабінетом відділу освіти. У виставці взяли участь фотороботи сімей з 12 загальноосвітніх закладів району. Найкращі три роботи обрані для участі у обласному етапі конкурсу.

Ірина Маховська,
методист районного методичного кабінету відділу освіти Світловодської районної державної адміністрації.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top