П’ятниця, 03 травня 2024

^ Реклама ^
Події

Поки рибінспекція у відпустці — у браконьєрів "жнива" Новина з фото

Поки рибінспекція у відпустці — у браконьєрів "жнива"

Наше видання активно висвітлювало тему браконьєрства на Дніпрі в період нересту. Тоді, дякуючи небайдужості громадськості, рибоохорона значно підвищила якість виконання свого головного завдання збереженні водних ресурсів.
^ Реклама ^

Але останнім часом браконьєри різко активізували свою незаконну хижацьку діяльність по знищенню у своїх корисних цілях нашої природи. До нас звернулися читачі нашого сайту, які повідомляли про те, що у шлюзовому каналі відкрито ставляться сітки.

Щоб прояснити ситуацію, я звернувся до заступника начальника Кіровоградрибоохорони Тетяни Ціленко:

Поки рибінспекція у відпустці — у браконьєрів "жнива"

— Дійсно, останнім часом активізувася браконьєрський вилов риби, почастішали випадки порушення рибоохоронного законодавства. Але інспекторами рибоохорони вживаються всі заходи щодо попередження та припинення браконьєрства у спосіб та в межах, які наразі доступні.

Та в країні складне економічне становище і фінансування Кіровоградрибоохорони недостатнє. Тому наш особовий склад вимушено переведено на режим скороченого робочого дня або він перебуває у відпустках без збереження заробітної плати. Це негативно вплинуло на кількість інспекторів, які можуть одночасно безперебійно виконувати рибоохоронну роботу.

Проте якість роботи інспекторів у боротьбі з браконьєрством не постраждала, ми готові працювати та працюємо належно, відповідно до чинного законодавства. А те, що люди телефонують до редакції добре. Але ж простіше звертатися до нас!

Тому, користуючись можливістю, звертаюсь до громадськості, до небайдужих громадян: у випадку виявлення вами випадків браконьєрства телефонуйте: 098-700-54-43, це наша цілодобова "гаряча лінія". Також про порушення рибоохоронного законодавства можна повідомляти Кіровоградрибоохороні і в робочі дні, з 09:00 до 18:00 на тел. (0522) 22-77-42. Запевняю, реакція інспекторів рибоохорони буде негайною."

Але у мене до Тетяни Леонідівни було ще одне питання. Останнім часом у соцмережах та у розмовах серед рибалок Світловодська ширяться чутки, що ніби-то працівники рибоохорони нещодавно затримали свого ж колегу з електровудкою та великою кількістю вбитою ним риби. Начебто, з роботи його звільнили та передали матеріали до суду. Але ніби-то суд вирішив все на користь цього браконьєра і поновив його на роботі, взявши до уваги свідчення людини, яку саму було спіймано як браконьєра. То чи був такий факт і чи дійсно суд став на бік держслужбовця-браконьєра?

— З даного приводу, — пояснила пані Ціленко, — коментарі я не надаю, оскільки підтвердження чи спростування такої інформації може негативно відбитися на подальшому розвитку ситуації.

Що ж, будемо вірити, що посилення боротьби з браконьєрством буде результативним. А рибоохорона, при умові відновлення державою її фінансування, з допомогою громадськості, покладе край браконьєрству, як процвітаючому виду корупції.

Ще раз нагадуємо цілодобовий телефон "гарячої лінії" Кіровоградрибоохорони: 098-700-54-43.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top