Четвер, 28 березня 2024
ТОП-новини Події

Борис Томашевський приймав вітання з нагоди 96-річчя Новина з фото

Борис Томашевський приймав вітання з нагоди 96-річчя

Сьогодні, 19 листопада свій 96-й День народження відзначив Почесний громадянин Світловодська, Заслужений лісівник України, володар престижної обласної нагороди "Честь і слава Кіровоградщини", ветеран Великої Вітчизняної війни Борис Копельович Томашевський.


У числі поважних гостей, які завітали до шанованого іменинника цього дня, був і міський голова Юрій Котенко. Від виконавчого комітету Світловодської міської ради Юрій Миколайович вручив Борису Копельовичу подяку "За багаторічну сумлінну працю, активну громадянську позицію, вагомий внесок у розвитку міста Світловодськ, зокрема лісового господарства та з нагоди дня народження". Міський голова щиро подякував Борису Томашевському за все, що він зробив для міста впродовж усього свого життя та побажав йому здоров’я і довгих років життя.

Борис Томашевський приймав вітання з нагоди 96-річчя

Поважний іменинник не приховував свого хвилювання та вдячності за увагу. Звертаючись до усіх, хто прийшов привітати його цього дня – представників виконавчої влади та міських журналістів, він сказав:
"Я дуже вдячний вам за увагу і те, що ви прийшли сьогодні до мене. Це велика для мене честь. Сьогодні мені 96, тож, через чотири роки я запрошую вас на свій сторічний ювілей!"

Цього року ветеран Великої Вітчизняної війни, полковник запасу зустрічав гостей у домашньому одязі – військовий кітель він не зміг вдягнути – говорить, вага медалей та орденів вже не підйомна для нього. Дійсно, кількість нагород Бориса Томашевського просто вражає. Але особливо важливими та дорогими для ветерана є дві медалі: "За оборону Сталінграда" та "За перемогу у Сталінградській битві". З особливими почуттями гордості він показував гостям привітання, які він отримав особисто від губернатора Волгоградської області Сергія Боженова з нагоди 70-річчя перемоги у Сталінградській битві.

Незважаючи на свій поважний вік, іменинник прекрасно пам’ятає події багаторічної давнини та залюбки розповідає про своє героїчне минуле. На жаль, серйозні поранення, отримані ветераном під час бойових дій під Сталінградом та в районі Курської дуги, суттєво підірвали його здоров’я. Сьогодні Борис Томашевський не в змозі особисто брати участь у міських заходах та урочистостях, тож, завжди щиро радий гостям. На щастя, у нього чимало друзів, які не забувають відвідувати його. Привітати іменинника з Днем народження приїхала і його донька Неля, яка вже багато років проживає в Німеччині. Не забувають ветерана і у рідному підприємстві – "Світловодському лісовому господарстві", керівником якого Борис Копельович був 37 років. З теплом і гордістю Заслужений лісівник України говорить про те, який подарунок його рідне підприємство зробило місту і району – 18,5 тисяч гектарів нових лісових насаджень.

Борис Копельович – жива легенда нашого міста, його гордість і слава. Ми щиро вітаємо іменинника та зичимо йому та його родині усіляких гараздів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Борис Копелевич Томашевский отметил свой 95-летний юбилей!


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top