П’ятниця, 19 квітня 2024
Авто

16 листопада — Всесвітній день пам'яті жертв ДТП Новина з фото

16 листопада — Всесвітній день пам'яті жертв ДТП

Начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко звертається до всіх водіїв з проханням, 16 листопада, в День памяті жертв ДТП, в знак солідарності та підтримки включити ближнє світло фар на транспортних засобах, тим самим ушанувавши память загиблих у ДТП.


Щорічно в Україні, як і в усьому світі, в третю неділю листопада проводяться заходи до Всесвітнього дня памяті жертв дорожньо-транспортних пригод.

Головною метою акції є привернення уваги до жахливих масштабах смертності та травм на дорогах, вшанування жертв ДТП та виявлення співчуття сім’ям, які зазнали тяжку втрату.

Вшановувати память жертв дорожніх аварій вперше запропонували представники британського благодійного фонду допомоги жертвам ДТП "Road Peace" у 1993 році. За п’ять років потому, День памяті вийшов за межі Європи і зявився на інших континентах, а в 2005 році у своїй Резолюції Генеральна Асамблея ООН закликала все світове співтовариство визнати Всесвітній день памяті жертв дорожніх аварій і відзначати його в третю неділю листопада.

"Запрошуємо всіх учасників дорожнього руху приєднатися до проведення акції", — зазначає начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко, — "замислитися бодай на хвилину про наслідки ігнорування елементарних правил безпеки не буде зайвим ні для кого. Ми всі повинні зрозуміти — наша відповідальність та правосвідомість є головними чинниками комфортного та безпечного руху."

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top