Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Економіка Свято

Урожай не той, що в полі, а той, що в коморі — зі святом, хлібороби! Новина з фото

Урожай не той, що в полі, а той, що в коморі — зі святом, хлібороби!

У третю неділю листопада хлібороби святкують День працівників сільського господарства, який засновано у 1993 році. З якими здобутками підійшли до свята хлібороби Світловодського району?
^ Реклама ^

Розповідає перший заступник голови Світловодської РДА Сергій Орленко:

Урожай не той, що в полі, а той, що в коморі — зі святом, хлібороби!

— До свого професійного свята працівники сільського господарства Світловодщини підійшли з досить вагомими результатами в роботі. З площі 5,3 тис. га ранніх зернових культур зібрано 19,9 тис. тон зерна, його урожайність — 37,4 ц/га, в т.ч. озимої пшениці — 40,0 ц/га. Завершено збирання і пізніх зернових культур. Сояшник зібрано на площі 6,4 тис.га (20,0 ц/га). На 3,5 тис.га зібрано сою (врожайність 15,5 ц/га). На всіх 18,3 тис.га добре визріла і кукурудза, вона в середньому дає по 50,0 ц/га.

Хороші результати і у тваринників. За 10 місяців цього року виробництво м’яса склало 22,7 тис. тон, молока — 12,8 тис. тон, а яєць — 1356 тис. штук.

Наразі сільгоспвиробники готуються і до урожаю наступного року. Уже посіяно понад 5 тис. га озимих культур і всі посіви в доброму стані.

Як завжди, кращими господарствами району залишаються ТОВ "МАС-АГРО" із села Іванівки (керівник Іван Якович Середа), Селянська спілка "Лан" із Озер (керівник Олександр Миколайович Швець) та ПП "Олдер" із Глинська (керівник Сергій Іванович Буць).

Але від імені Світловодської райдержадміністрації та районної ради хочу привітати всіх мешканців Світловодщини, хто пов’язав свою долю із землею і є на ній дбайливими господарями. З Вашим професійним святом — Днем працівників сільського господарства! Щастя Вам, здоров’я, добробуту, рясних сходів та щедрих ужинків в ім’я розквіту України.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top