Субота, 04 травня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Введено в дію плани територіальної оборони (ТрО) та визначено завдання щодо формування військових частин ТрО

Про це йдеться у листі Генерального штабу Збройних Сил України до обласних державних адміністрацій, витяг з якого подаємо нижче.
^ Реклама ^

З метою стабілізації ситуації на всій території України з 04.05.2014 Генеральним штабом Збройних Сил України введено в дію плани територіальної оборони (далі — ТрО) та визначено завдання щодо формування військових частин ТрО. Для виконання визначених планами ТрО завдань у Збройних Силах України з травня 2014 року в кожній області та місті Києві було сформовано декілька батальйонів ТрО.

В умовах проведення антитерористичної операції на сході держави для відстоювання територіальної цілісності країни найважливішим є недопущення подальшого розширення зони збройного конфлікту на інші регіони, тому керівництвом Збройних Сил України прийнято рішення щодо залучення військових частин ТрО до ізоляції зони конфлікту. Таке рішення ґрунтується на вимогах Указу Президента України від 02.09.2014 №471/2013 "Про Положення про територіальну оборону України", де визначено, що завдання ТрО виконуються як поза районами, так і в районах ведення бойових дій.

Залучення військових частин ТрО до виконання завдань в антитерористичній операції поза межами своїх областей проводиться з урахуванням загальної ситуації, яка вимагає зосередження основних зусиль на сході держави та вимог нормативно-правових документів з ТрО.

Відповідно до вимог статті 18 Закону України "Про оборону України" я, як начальник Генерального штабу Головнокомандувач Збройних Сил України, здійснюю безпосереднє керівництво ТрО України, командувачі військ оперативних командувань здійснюють керівництво ТрО у військово-сухопутних зонах відповідальності, а голови обласних державних адміністрацій, які в особливий період є головами рад оборони областей, здійснюють керівництво в зонах ТрО.

Прийняття рішень про застосування військових частин ТрО належить виключно до компетенції Генерального штабу Збройних Сил України та відповідного військового командування Збройних Сил України, регламентується існуючими нормативно-правовими актами і планами застосування військ (сил).

Ураховуючи значну роль, яку відіграють обласні державні адміністрації в організації територіальної оборони, пропоную:

1. Діяти в межах чинного законодавства з питань застосування військових частин ТрО.

2. Активізувати роз’яснювальну роботу серед населення області щодо необхідності захисту держави та недопущення поширення зони конфлікту, зупинення противника на дальніх підступах, розуміння необхідності несення військової служби в районі антитерористичної операції.

3. Організувати доведення інформації про те, що Генеральним штабом Збройних Сил України сплановано проведення ротації батальйонів територіальної оборони із зони АТО для відновлення їх боєздатності.

З повагою,
начальник Генерального штабу Головнокомандувач Збройних Сил України,
Генерал-полковник
В.М. Муженко

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top