Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Що необхідно знати про службу у резерві збройних сил

Збройні Сили України пропонують проходити службу в Резерві Збройних Сил України. Це в першу чергу, приверне увагу студентів, робітників, призовників. Це новий вид служби і має багато відмінностей від строкової служби та служби за контрактом.
^ Реклама ^

Служба у резерві дозволяє поєднувати одночасно цивільну та військову кар’єру. Громадяни, які проходять службу у військовому резерві, не підлягають призову на строкову військову службу. Резервіст проходить службу у військовому резерві на підставі контракту, який укладає з державою в особі командира військової частини. Перший контракт з резервістами укладається строком на 3-5 років.

Після закінчення строку дії першого контракту строк служби у військовому резерві може бути щоразу продовжений на 3-5 років до досягнення громадянином граничного віку перебування у військовому резерві.

Фактично, резервіст проходить підготовку у своєму підрозділі на посаді згідно з контрактом та залучається до участі в усіх найбільш значущих заходах бойової підготовки (бойові стрільби, тактичні навчання і т. ін.). При цьому терміни проведення зборів командир військової частини заздалегідь узгоджує з резервістом та його роботодавцем (зазвичай збори тривають від 2 тижнів до 1 місяця).

Резервістам щорічно виплачується грошова винагорода у відповідності із військовим званням за результатами виконання програми підготовки. Також резервістам відшкодовують компенсацію за проїзд до місця проходження зборів та у зворотному напрямку і здійснюють виплату добових (відповідно до військових звань).

Роботодавець резервіста отримує компенсацію заробітної плати виплачену резервісту, за час, який відсутній працівник на робочому місці.

Керівництвом країни, Міністерства оборони України та генерального штабу Збройних Сил України постійно проводиться робота щодо підвищення мотивації громадян до проходження служби у військовому резерві. У 2013 році збільшено в 1,6 рази грошова винагорода резервістам, які протягом року пройшли збори (від 1600 до 3100 грн.), у 2014 році резервістам встановлено нову грошову виплату за період виконання обов’язків служби у військовому резерві (із розрахунку двох мінімальних заробітних плат на місяць — до 2400 грн). Під час проходження служби резервісту гарантується відповідні соціальні гарантії, можливість кар’єрного зростання по службі і отримання чергових військових звань.

З питань проходження служби у Резерві Збройних Сил України Ви можете звернутися до Світловодсько Онуфріївського ОРВК або за номером 2-06-60, 2-17-43.

А. Лук’янов,
т.в.о. військового комісара Світловодсько-Онуфріївського ОРВК, капітан

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top