Вівторок, 16 квітня 2024
Відео Авто

ДАІ Кіровоградщини з журналістами нагадали водіям про дотримання заходів безпеки під час руху Новина з фото Новина з відео

ДАІ Кіровоградщини з журналістами нагадали водіям про дотримання заходів безпеки під час руху

Днями працівники ДАІ разом з представниками масової інформації провели роз’яснювальну профілактичну роботу серед населення, щоб якомога ширше довести до свідомості кожного просту, але важливу істину — необхідність дотримання правил дорожнього руху.


Цього разу співробітники ДАІ звернули увагу водіїв на безпеку їх руху на заміських шляхах під час осіннє-зимового періоду. Адже, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2013 року №111 "Про внесення змін до Правил дорожнього руху", що вступили в дію 15 квітня 2013 року, з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних засобах поза населеними пунктами повинні бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу ближнє світло фар. Денні ходові вогні призначені для поліпшення видимості транспортного засобу під час його руху в світлий час доби.

Основна мета даної вимоги зменшення ризику виникнення дорожньо-транспортних пригод на позаміських дорогах, шляхом додаткового позначення транспортного засобу, що рухається.

Так, як це нововведення було започатковано лише минулого року, то не всі водії звикли їздити подібним чином, у чому й пересвідчилися правоохоронці спільно з журналістами кіровоградських телекомпаній.

Цього разу водії-порушники отримували попередження щодо необхідності рухатись на заміських шляхах із увімкненим світлом фар. Погоджувались на слушність зауваження та запевнили, що у подальшому не допускатимуть цього, адже розуміють, що це один із факторів як їхньої власної безпеки, а також безпеки інших учасників дорожнього руху.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top