П’ятниця, 19 квітня 2024
Економіка

Хто дає селянам дешевий балонний газ?

Хто дає селянам дешевий балонний газ?

На цьому тижні, за інформацією мешканців сіл Калантаєво та Велика Андрусівка, їм задешево розвозили скраплений газ. Коли зазвичай балон газу коштує 360-400 грн., то цього разу його пропонували по 200 грн. за балон, хоч і не більше одного балону на подвір’я.


Хто ж цей щедрий меценат? В селах розповзлися чутки, що це нібито хтось постарався напередодні виборів, навіть називали конкретні прізвища. А роз’яснив ситуацію начальник Світловодського управління газового господарства Володимир Шаповал:

— Все значно простіше. У нас газифіковані майже всі села, крім Глинська, Великої Андрусівки та Калантаєва. Саме в ці населені пункти наше підприємство поставляє скраплений газ, який ВАТ "Кіровоградгаз" закуповує на щомісячних київських аукціонах. Але останніх півроку у зв’язку із ситуацією, що склалася в державі, аукціони не проводились. І ось буквально на днях такий аукціон все-таки відбувся.

ВАТ "Кіровоградгаз" закупило відносно дешевий скраплений газ. Нашому підрозділу виділено поки-що 6 тонн, які ми поставляємо негазофікованим селам нашого та Онуфріївського районів. Вартість балону газу 197 грн. (заправка такого балону на автозаправці обходиться у 350-400 грн.). Кому поставляємо це теж процедура визначена. Складається реєстр споживачів, який погоджується із сільською радою, і газ розвозиться населенню. Так що ніякі "меценати" чи політичні партії до цього ніякого відношення не мають.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top