Четвер, 28 березня 2024
Свято

Три рок-гурти, бард і акція благодійності об’єднали світловодців

23 серпня Світловодська районна державна адміністрація (голова РДА Руслан Степура), Всеукраїнське об’єднання "Свобода" (голова районної організації Микола Середенко), асоціація молоді Кіровоградщини "Златопілля" (голова — Микола Середенко) на Бульварному узвозі провели благодійні заходи з нагоди Дня Державного прапора України та Дня незалежності.


Старт акції дав виступ рок-гурту "Дух Свободи" з Полтави. Солістка молода рок-співачка Інна Артюшенко з перших хвилин концерту полонила своїм голосом, молодечим запалом та енергією. Не менш яскравими були виступи гурту "Темні небеса" зі Світловодська (соліст Дмитро Сорока), рок-гурту "Дель Тора" з Полтави (соліст Євген Янкевич) та місцевого барда Віталія Асауленка. Всі вони подарували музичне свято шанувальникам року, виконуючи дійсно змістовні та глибокі композиції. Патріотичний репертуар (а лунав переважно він) цього дня і звучав, і сприймався по-особливому.

Певно, у зв’язку з останніми подіями для багатьох українців, і для світловодців у тому числі, українська пісня, українські символи, та й свято День Незалежності України — набувають нових значень. І дорослі, і діти прикрасили одяг та волосся виробами з елементами та кольорами української символіки, вдягли віночки та вишиванки, ходили з державними прапорами різних розмірів, скандували "Слава Україні!""Героям слава!".

Будь-які цьогорічні заходи супроводжуються і, певно, ще довго супроводжуватимуться смутком, а особливо — День Незалежності. Саме за незалежність та цілісність України зараз гинуть чоловіки на сході. Присутні хвилиною мовчання вшанували память загиблих воїнів в АТО.

Між виступами артистів організатори провели благодійний аукціон виробів декоративно-ужиткового мистецтва. Також допомогти армії можна було, поклавши гроші до спеціальної скриньки. На зібрані цього вечора 1100 гривень буде куплено те, чого зараз найбільше бракує нашим військовим. Серед лотів — вироби ручної роботи: картини, лялька, прикраси, а ще — збірка Кіровоградської революційної поезії "До барикад!", до якої увійшов і вірш Сергія Гайдука "Несоборована соборність", якого він продекламував зі сцени.

Завершився вечір переглядом документального фільму "Зима, що нас змінила" та спільним виконанням Гімну України. Організатори вечора прагнули, аби світловодці об’єдналися духом та серцями не лише цього дня, і вони досягли своєї мети.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top