П’ятниця, 29 березня 2024
ТОП-новини Здоров'я

Інвалід з Власівки розпочав пробіг на візку до Страсбургу Новина з фото

Інвалід з Власівки розпочав пробіг на візку до Страсбургу

Амбітну ідею проїхати територією України, Польщі, Німеччини і фінішувати біля стін Європейського Парламенту — французькому Страсбурзі, розпочав реалізовувати мешканець Власівки, інвалід першої групи Іван Ареф’єв разом із товаришем Анатолієм Пирогом зі Слов’янська.


Сьогодні, 19 серпня, на площі Героїв Майдану в Кіровограді хлопці взяли старт.

"Нашою метою є привернення уваги європейців до подій у Східній Україні. А ще пробіг носитиме благодійну мету — ми хочемо допомогти інвалідам Донбасу та всієї України, тому що в наших планах будівництво реабілітаційно-спортивно центру, де зможуть лікуватися інваліди зі всієї України. Раніше люди з травмами хребта, які пересуваються на візках, проходили реабілітацію в кримських Саках та Слов’янську. Зараз Крим анексований, а у Слов’янську пройшла війна, центр не працює. Інвалідам немає де проходити реабілітацію, вставати на ноги, займатися. Тому наша місія — зібрати хоча б частину коштів, необхідну для будівництва, що вже розпочато моїм напарником. Самим нам хочеться побачити Україну та Європу", — розповів "Гречці" Іван Ареф’єв.

Інвалід з Власівки розпочав пробіг на візку до Страсбургу

За його словами, він не знає скільки часу займе пробіг. Можливо місяць, можливо більше. Зупинятимуться і ночуватимуть чоловіки або у наметі або в знайомих, можливо, допомагатимуть небайдужі люди.

Їхатиме до Страсбурга Іван на візку, який йому для пробігу дав товариш, перед тим зміцнивши конструкцію, оскільки заводська була стара та не дуже надійна. Його колега Анатолій Пиріг долатиме дистанцію на велосипеді. У Львові до чоловіків приєднається ще один інвалід на візку.

Інвалід з Власівки розпочав пробіг на візку до Страсбургу

Як повідомляла "Гречка" раніше, спочатку Іван разом зі своїми однодумцями планував організувати пробіг "За мир в Україні!" маршрутом Донецьк Страсбург, але через бойові дії на Сході України, змушений був змінити попередній маршрут, проте від самої ідеї не відмовився.

Інвалід з Власівки розпочав пробіг на візку до Страсбургу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Ареф’єв з Власівки підкорив Європу на візку

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top