П’ятниця, 29 березня 2024
Освіта

Навчальний рік у світловодських школах розпочнеться 1 вересня

Навчальний рік у світловодських школах розпочнеться 1 вересня

Нещодавно в інтернеті промайнула інформація про можливе перенесення початку нового навчального року у школах Тернополя та зміну графіку навчального процесу, зважаючи на можливі проблеми з опаленням взимку.


Що очікує світловодських школярів та до яких нововведень у новому навчальному році їм готуватися? З цими та іншими запитаннями ми звернулися до начальника міського управління освіти Геннадія Френкеля.

— Отже, коли у Світловодських школах почнеться новий навчальний рік і чи не буде внесено змін у графік навчання школярів?

— Початок навчального року планується, як завжди, 1 вересня, за звичайним графіком, без будь-яких змін. Наразі ми очікуємо доставку великої кількості підручників, починаючи з шостого класу, і я думаю, що на початок навчального року, як завжди, всі заклади освіти будуть забезпечені підручниками, принаймні в мінімальних обсягах.

— Чи готові заклади освіти до початку нового навчального року?

— 11 серпня розпочала свою роботу комісія, створена за участю представників управління освіти та державних наглядових служб з питань перевірки готовності навчальних закладів освіти міста до нового навчального року. Принаймні, все, що можна було зробити максимально зроблено. На жаль, з бюджету на підготовку навчальних закладів ми не отримали жодної копійки, тому ми вдячні всім і батькам, і педагогічним колективам, а особливо адміністраціям закладів освіти за роботу, яка була проведена на ентузіазмі, завдяки батькам та благодійникам. Врешті, спільні зусилля дозволили нам підготувати заклади освіти до стабільного початку нового навчального року. Крім того, станом на 5 серпня всім закладам освіти підписані акти і світловодською тепловою інспекцією, і відповідною обласною інспекцією. Тобто, всі заклади освіти до зими готові.

— Які нововведення очікують школярів у новому 2014-2015 навчальному році?

— Суттєвих змін не очікується. Як і в минулому році, збільшуються години на вивчення інформатики, продовжується збільшення кількості годин на вивчення іноземної мови.

— Чи є у новому році конкретні вимоги до шкільної форми?

— Однакова для усіх форма не вводиться. Але це і не означає, що в школу можна приходити у шортах та футболці. Головне, щоб одяг, в якому дитина приходить до школи, був естетичним, зручним, відповідав температурному режиму та своєму призначенню.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top